FENOMENALAN USPJEH HRVATA! Pobijedio je na europskom natječaju pa najavio: / 'Pozvat ću Bonu Voxa da održi koncert u Đakovu'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Kratki film inženjera strojarstva iz Đakova pobijedio je na natječaju za film koji će najbolje predvidjeti kako će izgledati Europa 2050. godine

28.10.2019.
14:52
RTL/Screenshot
VOYO logo

Nakon što su Europska unija i Erasmus objavili natječaj za film koji će najbolje predvidjeti kako će izgledati Europa 2050. godine, u konkurenciji 200 prijavljenih, pobijedio je kratki film inženjera strojarstva iz Đakova, Zlatko Mesić, javlja RTL.

"Čovjek bez budućnosti je kao nebo bez zvijezda", rekao je Mesić koji radi kao nastavnik u srednjoj školi. U filmu dominiraju mirovne i ekološke temet, no prikazao je i svoju viziju školstva bez učitelja koji traže povišice. "U modernom školstvu 2050. profesore će zamijeniti tim profesora holograma", kaže Morana Vučković iz Đakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emocionalni roboti

Zlatko smatra da bi roboti trebali biti emocionalni ako će učiti djecu. "Danas su mladi, ali i dosta odraslih zatupljeni tipkanjem na mobitel, a kad bi ih dočekao kod kuće neki emocionalni robot koji bi rekao 'Hej, kako ti je danas? Zašto si tužan?', bilo bi im lakše", smatra Zlatko koji u robotiziranoj budućnosti predviđa i dulji životni vijek.

Pozvat će Bonu Voxa u Đakovo

Nagradu će dobiti u Luxenburgu gdje će držati predavanje studentima i europarlamentarcima, a imat će priliku razgovarati i s poznatim pjevačem i humanitarcem, Bonom Voxom iz grupe U2. "Normalno da ću ga pozvati da dođe u Đakovo, s tim da ću ga isto zamoliti da ako bude htio, što bi bio raritet u svijetu i Europi, koncert u Đakovu, jedan humanitarni koncert", kaže Zlatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo