Fakultetske diplome s kojima žene vrlo brzo pronalaze posao

Osobe koje završe tehnički fakultet – elektrotehnički, strojarski ili građevinski, unatoč recesiji, uglavnom do posla dolaze vrlo brzo, odnosno vrlo malo ih je na Zavodu na zapošljavanje.

17.12.2013.
10:32
VOYO logo

Na tim fakultetima vrlo je malo studentica, primjerice na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku od ukupnog broja studenata samo je 10 posto djevojaka, piše Glas Slavonije.

S druge strane, na fakultetima društvenog smjera studentice prednjače pred studentima, ali nakon studija većina njih završava na – Zavodu za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su činjenice koje su bile glavni povod za pripremu projekta Jačanje položaja žena na tržištu rada, koji se razvija u okviru operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, a najvećim će dijelom biti financiran novcem Socijalnog fonda Europske unije. Projekt Jačanje položaja žena na tržištu rada predstavljen je u ponedjeljak na Elektrotehničkom fakultetu, koji je i nositelj projekta. Partneri su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet Osijek te I. i III. gimnazija u Osijeku.

Cilj – motivirati srednjoškolke za tehnička zanimanja

Ukupna vrijednost projekta je 192 tisuće eura, od čega će 136 tisuća eura dati EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio tog novca potrošit će se na organizaciju debata i motivacijskih tehničkih radionica za srednjoškolke.

"Na Zavodu za zapošljavanje vrlo je malo osoba koje su završile tehničke fakultete, unatoč recesiji, a s druge strane djevojke najviše završavaju fakultete za struke koje čine većinu na Zavodu za zapošljavanje. Ideja nam je zapravo motivirati djevojke na upisivanje i završavanje tehničkih fakulteta kako bi poboljšale svoj položaj na tržištu rada", objasnila je prof. dr. Snježana Rimac-Drlje, koordinatorica projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.glas-slavonije.hr/220056/7/Zene-sa-zavrsenim-tehnickim-fakultetom-brze-dolaze-do-posla

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo