prava prilika / Facebook traži Hrvata za rad u Dublinu: Evo što kandidat mora imati

Traži se HRvat za rad u Irskoj. Poslodavac: jedna od najvećih tvrtki u svijetu. Plaća - veća i od one nekih saborskih zastupnika. Posao? Pregledavanje sadržaja objava i komentara.

3.8.2018.
7:00
VOYO logo

Najveća društvena mreža Facebook traži Hrvata za rad u Dublinu. U nedavno objavljenom oglasu traže stručnjaka iz Hrvatske koji bi se brinuo o sigurnosti korisnika i rješavao slučajeve kršenja pravila korištenja. Plaća je otprilike 19 tisuća kuna, za Irce ništa posebno, ali za Hrvate - prava prilika.

"Tu nije potrebno neko veliko IT umijeće i znanje ili takve stvari. Bitno je jedino da osoba bude svjesna reagirati na nešto što je neprimjereno ili na nešto čemu nije mjesto na platformi kao što je Facebook", rekla nam je Ivana Belošević, voditeljica komunikacija na društvenim mrežama RTL-a,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kandidat mora imati prvostupničku diplomu ili magisterij iz područja marketinga, najmanje dvije godine radnog iskustva, mora znati raditi s tablicama te odlično poznavati engleski i hrvatski jezik. Uz to, postoje i drugi zahtjevi. Budući stručnjak za tržište mora odlično poznavati hrvatsku kulturu i društvo, pratiti aktualna događanja i poznavati obrasce ponašanja Hrvata na društvenim mrežama.

Stručnjak za društvene mreže, Željko Riha, kaže kako je Facebook u zapošljavanje krenuo nakon kontroverzi oko zabrana određenih satiričnih stranica koje su u Hrvatskoj prijavljivane - poput Di su pare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je Facebook osjetio potrebu da zaposli nekoga lokalnog, tko zna jezik, koji će moći pratiti lokalna događanja i interpretirati neke stvari koje se događaju na društvenim mrežama - da li ih treba sankcionirati ili ne. Netko tko će znati reći što je ako netko napiše za dom spremni ili netko stavi ovakvu ili onakvu fotografiju", objašnjava nam Riha.

Plaća od 19 tisuća kuna neto dovoljna je da se pomisli kako je trava u Dublinu ipak zelenija. No, realnost je da bi vam u tom gradu pola te plaće otišlo - samo na stanarinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga ova plaća nije toliko velika, znači treba se očekivati život s cimerima, nelagodan život kao u samostanu i malo paziti na svoje troškove tijekom boravka u Dublinu", dodaje Riha.

Oni iskusniji ovu će ponudu preskočiti, smatra Riha. No, ako ste skromni, mladi i nezaposleni, a želite da vam u žIvotopisu kao jedno od prvih radnih mjesta piše Faceebok, posao je i više nego dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo