FACEBOOK PREPUCAVANJE: / Most optužio SDP za stopiranje rezanja benificija, Bauk im poručio da nađu drugi izgovor

Image

Arsen Bauk odgovorio je Mostu nakon što su ovi putem svog facebook profila poručili da je zbog pet zastupnika iz koalicije Hrvatska raste propalo smanjenje benificija saborskim zatupnicima.

20.2.2016.
17:45
VOYO logo

Most je naime kritizirao HDZ i SDP jer nisu podržali prijedlog da se zastupnicima ukinu plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz sljedećih šest mjeseci. Suočili su se s brojnim kritikama građana koji su ih optužili da traže isprike za neodržavanje obećanja iz izborne kampanje, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristili priliku nakon dva dana mandata

U Mostu kažu da ih se napada iako su jedni imali namjeru ukinuti benificije te da su zato‬ poslali Zakon o pravima i dužnostima zastupnika u proceduru.

"Petero zastupnika je odmah nakon prve sjednice, dakle nakon samo dva dana zastupničkog mandata, podnijelo zahtjev za 6 plus 6, čime su preduhitrili donošenje Zakona i onemogućili njegovu primjenu na ovaj saziv Sabora. I tko je tu kriv, Most ili zastupnici Koalicije Hrvatska raste koji su se u pregovorima složili sa ukidanjem privilegija, a onda požurili ostvariti prava prije donošenja Zakona?! Prijedlog ćemo i dalje snažno zagovarati, a tek sad ide i prijedlog za rezanje plaća zastupnicima", navodi se na njihovoj facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sumnjam da će naći drugi izgovor"

Petero zastupnika o kojima Most govori su HNS-ov Igor Kolman koji je u Saboru mijenjao Vesnu Pusić, Saša Dujić iz SDP-a koji je mijenjao Milanku Opačić, SDP-ov Franko Vidović koji je mijenjao Ranka Ostojića, Biljana Gaća iz SDP-a koja je mijenjala Predraga Matića te SDP-ova Melita Mulić koja je mijenjala Zorana Milanovića.

Na njihovu reakciju odgovorio je SDP-ov Arsen Bauk koji im je poručio neka nađu drugi izgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako me sjećanje ne vara, 4 od 5 navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći drugi izgovor, u što ne sumnjam...", napisao je na profilu bivši ministar uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo