SLOM ZDRAVOG RAZUMA: / Ova brojka najbolje otkriva zašto je Hrvatska raj za birokrate

Image
Foto: Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL
11.7.2016.
19:53
Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dok se hrvatski poljoprivrednici žale da im posao pada ma sve niže grane, da sve teže zarađuju i opstaju, a Lijepa naša mahom uvozi veliki broj poljoprivrednih proizvoda, broj birokrata u Ministarstvu poljoprivrede i poljoprivrednim institucijama koje ono nadzire nezaustavljivo raste. Tako je prema pisanju Jutarnjeg lista, unatrag deset godina porastao za čak 51,15 posto. Istovremeno, vrijednost poljoprivredne proizvodnje pala je za 22 posto, sa 23,7 milijardi na samo 18,3 milijarde kuna.

Samo u Ministarstvu poljoprivrede broj službenika u zadnjoj je dekadi s njih 675 narastao na 973, dakle za 44 posto, iako su u međuvremenu neki odjeli iz njega izdvojeni i transformirani u zasebne agencije. Inače, to je Ministarstvo rekorder po broju otvorenih ispostava i podružnica kojih ima čak 277 i koje je u tom preteklo čak i MUP. U njima radi 489 službenika i namještenika (čitavo Ministarstvo poljoprivrede broji ih gotovo tisuću).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brojne ispostave za učinkovit rad

U Ministasrtvu pojašnjavaju da su uredbu o unutarnjem ustrojstvu izradili sami uzimajući u obzir vrstu ustrojstvenih jedinica, njihov broj i mjesta u kojima se ustrojavaju na način na koji se smatra da se poslovi iz djelokruga tog tijela mogu učinkovito obavljati. Tako su u poljoprivrednom sektoru odlučili su da im je za učinkovit rad potrebno čak 277 ispostava

Dodajmo svemu da sektor poljoprivrede uz krovno tijelo ima još četiri agencije - Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, Agenciju za poljoprivredno zemljište, Hrvatsku agenciju za hranu i Hrvatsku poljoprivrednu agenciju. Tu su onda još i Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, ali i Poljoprivredna savjetodavna služba te četiri instituta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROF. ROMIĆ: /

Neće biti novih zapošljavanja u ministarstvu poljoprivrede

Image
PROF. ROMIĆ: /

Neće biti novih zapošljavanja u ministarstvu poljoprivrede

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo