Evo sto mislite o nafti u Jadranu

Vlada u lipnju najavljuje izdavanje prvih dozvola za istrazivanje Jadrana u potrazi za plinom i naftom.

14.3.2015.
19:57
VOYO logo

Dnevnik Nove TV donio je veliko istrazivanje sto gradani misle o cijelom projektu Banskih dvora.

Istrazivanje je ok, ali bi i referendum bio dobar

Iako vecina gradana nema nista protiv istrazivanja, kada ih se pita konkretnije, vidi se da i referendum ne bi bilo lose raspisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da treba ici u istrazivanje i ne raspisivati referendum, misli 29 posto gradana. No zato 36 posto gradana misli da isto tako treba ici u istrazivanje, ali i raspisati referendum. A protiv istrazivanja Jadrana pod bilo kakvim uvjetima je 31 posto gradana. Ne zna 4 posto ispitanika.

Vecina misli da bi hrvatska s Talijanima trebala eksploatirati Jadran

Vecina od 51 posto gradana misli kako bi Hrvatska i Italija trebale zajedno eksploatirati Jadran. Njih 34 posto misli da se hrvatska Vlada treba boriti da se uspostavi zabrana eksploatacije. Da ne treba raditi nista, misli 4 posto gradana, a ne zna ili ne zeli reci njih 11 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Referendum o eksploataciji nafte – podijelio Hrvatsku

Nakon istrazivanja dolazi eksploatacija. A ako bi se na referendumu odlucivalo treba li pristupiti tome ili ne, Hrvatska je podijeljena. Njih 46 posto na mogucem bi referendumu zaokruzilo PROTIV vadenja nafte i plina, a ZA bi zaokruzilo 43 posto gradana. Ne zna ili nije sigurno njih 11 posto.

Kada bi se pocelo zaradivati, vecina bi zeljela da se novac ulaze u industriju

Na ovo pitanje gradani su mogli odabrati vise odgovora. Ako bi kojim slucajem Hrvatska krenula u eksploataciju pa i pocela zaradivati, vecina gradana misli da se novac treba ulagati u pokretanje proizvodnje i industriju, i to njih 65 posto. U obrazovanje bi ulagalo njih 50 posto, u zdravstvo i ekolosku zastitu Jadrana po 45 posto njih. Da se vraca javni dug, zeli 39 posto gradana. U obnovljive izvore energije ulagalo bi njih 38 posto. U mirovinske fondove njih 31 posto, a u prometnu infrastrukturu 24 posto ispitanika. U nesto drugo ulagalo bi njih 4 posto, a ne zna 4 posto ispitanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istrazivanje Dnevnika Nove TV proveo je 13.3.2015. Ipsos puls na uzorku od 600 gradana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo