Potpredsjednik Vlade u Dubrovniku /

Evo što Božo Petrov misli o reorganizaciji policijskih uprava, ustaštvu, arbitražnom sporu i terminalu u Gružu

Image
Foto: Marijana Matulović

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov zajedno s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem sudjeluje na Međunarodnom investicijskom forumu ”Dubrovnik 2016.”

15.4.2016.
12:42
Marijana Matulović
VOYO logo

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uvodno je rekao o četvrtom po redu investicijskom forumu Dubrovačko-neretvanske županije.

'Ovaj put riječ je o tematskom forumu - Pametne zajednice, pametne investicije. Želimo ići u korak s vremenom, živimo u digitalnom dobu i naprednim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Mi kao županija smo napravili ICT strategiju, imamo projekte širokopojasnog interneta, radimo projekt Županija – pametna regija i ovo nam je prigoda da čujemo i podijelimo nova iskustava i vjerujemo da će i ovaj, kao i svaki dosad forum, doprinijet tome da postanemo modernija regija', kazao je Dobroslavić te dodao da je brzi internet od 30 megabita po sekundi najmanje što će postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pripremamo se za europske investicijske fondove. Imati ćemo optički kabel kroz cijelu našu Županiju koju smo podijelili u tri područja -Neretva, šire područje Dubrovnika i otoci. Očekujemo natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, sredstva su predviđena, nadamo se da ćemo postići uspjeh i nakon toga idemo u realizaciju, to može bit gotovo za dvije godine, kazao je Dobroslavić.

Božo Petrov se također osvrnuo na investicijski forum koji traje od jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prvi paket reformski što se tiče Vlade RH je bio izglasan u veljači,a jedna od glavnih stvari u tom paketu je poboljšanje informatizacije javne uprave. Mi želimo napraviti umrežavanje svih javnih tijela i s time pojačati njezinu efikasnost. U ovom trenutku RH troši više od milijardu kuna na informatizaciju koja je toliko segmentarna da nema svoju jasnu strategiju. Pomoći će se javnim tijelima ali i građanima jer će njihov život bit značajno lakši i jednostavniji i brži. Neće morati odlaziti u javne institucije po određene dokumente, moći će jasno pratiti gdje im je zahtjev. Biti će jasno posloženo na regionalnoj, županijskoj, lokalnoj i državnoj razini', objasnio je Petrov.

Unutar pola godine se očekuje da se svi rokovi poslože, a kompletan sustav bi mogao bit gotov unutar godine dana, nakon čega se kreće s umrežavanjem.

Više pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo