Evo gdje ćete sve moći besplatno surfati u Hrvatskoj

Ministarstvo turizma odobrilo sredstva za 75 općina i gradova gdje će do 1. srpnja biti aktivirano 269 'hotspot' lokacija s besplatnim pristupom internetu u hrvatskim turističkim odredištima.

3.6.2013.
22:54
VOYO logo

''Na natječaj je pristiglo ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno njih 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske. Ministarstvo će tako kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 1,5 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacija, odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, zatim na lokacijama u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža'', napisali su u priopćenju iz Ministarstva turizma.

Među gradovima i općinama koja će dobiti svoja mjesta besplatnog interneta su Senj, Rogoznica, Šibenik, Dubrovnik, Pula, Mali Lošinj, Krk, Zadar i još mnogi. Popis svih gradova i općina koja su dobila sredstva pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo očekuje da će do 1. srpnja na kontinentu biti uspostavljeno najmanje 25 pristupnih točaka, na na području primorskih županija njih oko 244. Najviše će ih biti u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo