ROMANTIKA IZ PERA BLOOMSBURYJA /

Eva Green i Gemma Arterton u filmu o ljubavi Virginije Woolf i Vite Sackville-West

Image
Foto: Facebook

Eva Green i Gemma Arteton pristale su glumiti u projektu Chynyje Button, filmu o ljubavnoj vezi Virginije Woolf i Vite Sackville West

8.2.2017.
20:06
Facebook
VOYO logo

Nakon odlično odrađenog filma "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", koji je preusmjerio Burtonovu kreativnu nizbrdicu, Eva Green bacila se na nove projekte od kojih je jedan i uloga Virginije Woolf u filmu "Vita & Virginia" redateljice Chanyje Button (Burn, Burn, Burn; Alpha: Omega; Fire). Partnericu će joj utjeloviti Gemma Arteton (Prince of Persia: The Sand of Time; Clash of the Titans).

Priča o dvijema ljubavnicama, književnicama i članicama umjetničke grupe Bloomsbury već godinama plijeni pažnju mnogih redatelja i scenarista, no nikad nismo imali konkretnije informacije o akterima takvog filmskog projekta. Naime, Virginia Woolf i Vita Sackville-West upoznale su se 1922. godine i ubrzo započele ljubavni odnos. Iako su obje bile udane, Vita i Virginia romansu su održavale intenzivnim pismima, nabijenim nježnošću, erotikom i prekrasnim rečenicama. Inače, Vita je bila poznata kao velika zavodnica obaju spolova, dok je Virginia po tom pitanju, kako stoji u njezinim dnevnicima, bila ponešto povučenija. Dok je Vita bila fascinirana Virginijinim spisateljskim talentom, Woolf je bila očarana Vitinom snagom i slobodom, stoga ne čudi da je jedan od svojih svjetski popularnih romana, "Orlando", posvetila upravo njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za scenarij će se pobrinuti Eileen Atkins, što prilično obećava, budući da se ista pobrinula za scenarij filma "Mrs Dalloway" iz 1997., adaptaciju istoimenog romana Virginije Woolf.

Biografska je drama tek u povojima pa je datum distribucije još uvijek nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo