Estradnjacima zbog HDZ-a prijeti zabrana pjevanja?

Estradnjaci koji su pjevali u izbornim kampanjama HDZ-a – Ivana Kindl, Jacques Houdek, Miroslav Škoro, Vanna, Lana Jurčević, Dražen Žanko i drugi mogli bi biti navodno biti trajno 'ušutkani'.

12.9.2011.
21:34
VOYO logo

Naime, ako se utvrdi da su hrvatski estradnjaci doista novac iz crnog HDZ-ova fonda dobili na ruke sud bi im mogao izreći i sigurnosnu mjeru zabrane pjevanja, tvrdi odvjetnik Veljko Miljević.

''Zakon predviđa takvu mogućnost. Sud bi mogao izreći sigurnosnu mjeru u vidu zabrane obavljanja njihove djelatnosti, u konkretnom slučaju zabraniti im pjevanje. Ako Državno odvjetništvo pokrene kazneni progon, spomenute estradnjake najvjerojatnije će tretirati kao pomagače ili kao poticatelje kaznenog djela zlouporabe službenog položaja koji je počinila pravna osoba'', objasnio je Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da u Hrvatskoj još nije zabilježen takav slučaj, ali pretpostavlja da bi spomenuti pjevači i pjevačice najvjerojatnije bili blaže kažnjeni od pravne osobe s kojom su počinili kazneno djelo. Vjerojatno bi se izvukli samo s novčanim kaznama.

Podsjetimo, Večernji list je objavio informaciju prema kojoj je bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević u svom iskazu istražiteljima kazala da su mnogi estradnjaci bili plaćani novcem iz crnog fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Pavošević tvrdi da je Ivana Kindl dobila 110 tisuća kuna, Davor Dretar Drele sto tisuća, Miroslav Škoro 118.400 kuna, Vanna 30 tisuća, Dražen Žanko tri tisuće eura, Lana Jurčević 50 tisuća...

Vezani članci:

arti-201109120607006 arti-201109120977006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo