NOVI PROBLEMI? /

Estofex izdao upozorenje, tiče se i Hrvatske: Prijeti nevrijeme koje sa sobom donosi snažne udare vjetra i jaku tuču

Image
Foto: Estofex

Riječ je o upozorenju prvog stupnja

27.5.2022.
11:23
Estofex
VOYO logo

Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje, izdao je upozorenje prvog stupnja za jaku tuču i snažne udare vjetra diljem južnih Alpa i sjevernog Balkana.

Image
Foto: Estofex

Izdano je upozorenje 1. stupnja

"Izdano je upozorenje razine 1 diljem južne alpske regije i sjevernog Balkana. Oluje na pojedinim mjestima mogu donijeti jaku tuču i udare vjetra", navodi Estofex na svojim stranicama. Uz to, velike su šanse i za grmljavinsko nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već ranije najavili, Hrvatskoj se približava hladna fronta te će se atmosfera dodatno destabilizirati, što znači mogućnost lokalno izraženijeg nevremena u unutrašnjosti.

Image
IZ NEUGODE U NEUGODU /

Stižu nam dvije drastične promjene vremena, ne zna se koja je gora: Sprema se i prvi toplinski val

Kako je prognozirala Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije, u petak poslijepodne će biti lokalnih pljuskova, a onda navečer sa sjevera jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će tijekom noći na subotu zahvatiti veći dio unutrašnjosti. Lokalno je moguće nevrijeme s tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota će na kontinentu biti većinom kišovita i pljuskovita, a oborina će zahvatiti i sjeverni Jadran. Na moru će zapuhati jaka i vrlo jaka bura, osobito pod Velebitom, stoga su izgledni problemi u prometu. I nedjelja vjetovita, a pljuskova će osim na sjevernom Jadranu biti i u Dalmaciji. Temperature osjetno niže, ponegdje će se na kontinentu praktički prepoloviti, navodi Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo