Suncokret ruralnog turizma Hrvatske / Erdutskim vinarima vrijedne nagrade

Image

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske jedinstveni je godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija, te tradicijske gastronomije ruralnih područja.

19.12.2015.
15:33
VOYO logo

U organizaciji udruge Klub članova "Selo" i HF Eko Etno grupe, jučer je u Oris kući arhitekture u Zagrebu održana svečanost uručenja priznanja za 40 najboljih seoskih domaćinstava. 

S ponosom ističemo kako su, od ukupno 128 prijava, dvije prve nagrade došle u Općinu Erdut, a obje su vezane uz članove i aktivnosti Udruge vinara i vinograda Erdut Podunavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto, Zlatnu povelju u šestoj kategoriji za Vinski turizam, osvojila je Vinarija Brzica i OPG Ivo Brzica iz Općine Erdut, a povelju sponzora i organizatora Povelju Agroproteinke d.d. za najbolju destinaciju ruralnog turizma osvojila je Erdutska vinska cesta.

"2000. godine, nakon mirne reintegracije, kupili smo zemlju u Općini Erdut i na njoj smo zatekli posađene vinograde koji su bili prilično divlji, te smo morali raditi konverziju vinograda. Nakon dovođenja u red dugogodišnjih nasada, nastavili smo ulaganje u vinariju, i zadnjih pet godina prisutni smo na tržištu vina. Kad je u pitanju vinski turizam, na natječaju je bodovana ljubaznost, serviranje, okoliš i uređenost OPG-a, te kvaliteta vina. Najveća konkurencija bila je upravo u šestoj kategoriji Vinski turizam, u kojoj svi natjecatelji imaju vrlo visoki standard i potencijale. Razlika među sudionicima bila je minimalna, mi smo bili bolji za vrlo malo bodova, što mi ovu nagradu čini još dražom jer je stvarno odraz naše kvalitete i dugogodišnjeg rada", rekao je Ivo Brzica, vlasnik OPG-a Brzica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor najuspješnijeg OPG-a u Vinskom turizmu dao je značajan doprinos izboru za povelju sponzora i organizatora Povelju Agroproteinke d.d. za najbolju destinaciju ruralnog turizma, koju je osvojila Erdutska vinska cesta.  

Više pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo