(Dallas) / EMIR & FROZEN CAMELS - No Pasaran

Image

Momak koji se voli hvaliti kako poznaje Lenny Kravitza uspio je napisati i nešto suvislo.

20.6.2009.
18:10
VOYO logo

Emir Bukovica dosad je djelovao kao prodavač magle koji manjak talenta pokušava nadoknaditi hvalisanjem o prijateljstvima s rock zvijezdama tipa Lenny Kravitz i Cliff Williams. Toga očito i sam postaje svjestan pa se na "No Pasaran" okreće ovdašnjim temama, barem u tekstualnom smislu.

To mu je donijelo i par suvislih stvari poput autoironične "Zvijezda sam rock'n'rolla ja (na usranom Balkanu)" i balade "Sad sam jak", što je "No pasaran" učinilo i najkvalitetnijim izdanjem njegove karijere. Pjevačko-tekstualna nesigurnost i dalje mu, međutim, predstavlja nerješiv problem pa njegov poziv na revoluciju u naslovnoj pjesmi i sampleiranom govoru Dolores Ibarruri više nalikuje parodiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo potrebe ni za blues nebulozama "Crack in the Wall" i "Santa Claus Is Coming To Town" koje su uvrštene samo kako bi se Emir još jednom pohvalio svojim inozemnim kompanjonima.

Svemu tome unatoč, "No Pasaran" najsvjetlija je točka dosadašnje karijere "smrznutih deva", ali budimo realni, to i nije neki kompliment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo