uoči nagrade za poduzetnika godine / Emil Tedeschi za RTL Danas: 'Atlantic neće preuzeti dio Agrokora'

Emil Tedeschi kazao je da Atlantic grupa podržava nagodbu Agrokora s dobavljačima te da u ovoj fazi ne razmišlja o preuzimanju dijela koncerna

20.3.2018.
20:11
VOYO logo

Večeras doznajemo ime novog hrvatskog poduzetnika godine. Ova, najprestižnija svjetska nagrada za dostignuća u poduzetništvu, u Hrvatskoj se dodjeljuje četvrtu godinu za redom. Izbor novog hrvatskog Poduzetnika godine i predstavnika naše zemlje na svjetskom izboru u Monacu, prati Boris Mišević, koji je uoči dodjele razgovarao s Emilom Tedeschijem, predsjednikom stručnog žirija te predsjednikom Uprave Atlantic Grupe.

Gospodine Tedeschi, stojite snažno iza ovog projekta, zašto je ovo bitno za vas i Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, promocija poduzetništva je važna i gromko aplaudirati najboljima, uspješnima, pokloniti im se i priznati im uspjeh je širi društveni kontekst, ne samo sfera poduzetništva, to je i kultuloroški bitno. S druge strane, ja koji vodim veliki sustav i koji sam mislio da sve znam što se događa u hrvatskom poduzetništvu, uvijek se pozitivno iznenadim novim poduzetničkim pothvatima, proizvodima, avanturama, tržištima, inovacijama. To je privilegija.

Tko vam je favorit ove godine? Je li to Mate Rimac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja kao predsjednik žirija ne mogu komentirati, mogu vam samo reći da visoki gosti iz svijeta financija, poduzetništva, politike pokušali su doći do imena laureata ili dvojice laureata za jedan pothvat. I to ne zna nitko osim članova žirija, neka tako i ostane.

Ove godine se rješava drama oko Agrokora. Hoće li Atlantic Grupa preuzeti dio Agrokora i hoće li nagodba uspjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlantic Grupa sigurno neće preuzeti dio Agrokora u ovoj fazi. Snažno podržavamo nagodbu štiteći zajedno s drugim dobavljačima naše interese. Uvjeren sam da će biti mudrosti i dovoljno diplomacije da se pomire zajednički interesi i da dođemo što bliže nagodbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo