spavala u parku / Ekvadorku opljačkali na rivi: dobronamjerni Zadranin našao joj smještaj, dao hranu i džeparac

Image
Foto: Boris Španja

Interkontinentalni 'jet lag' bio je koban za državljanku Ekvadora. Rosario R. spas je pronašla u 39-godišnjem Zadraninu koji joj je pomogao nakon što su je opljačkali

29.8.2017.
11:47
Boris Španja
VOYO logo

Omamljena poznatom "bolesti putovanja", zaspala je u blizini svjetski poznatih zadarskih Morskih orgulja, no kada se probudila – imala je što vidjeti! Njezinih stvari više nije bilo, shvatila je da se najednom našla usred njoj potpuno nepoznatog grada bez novca, dokumenata i znanja stranih jezika, piše Slobodna Dalmacija.

Pokušavala je pronaći pomoć, no bilo je već kasno pa je, na svoj užas, noć morala provesti u parku na zadarskom Poluotoku. Nažalost, ne samo jednu, nego deset noći, a jedanaestog dana pronašao je kako luta po gradu dobronamjerni Zadranin, 39-godišnji Borut Gatara. Sve se to, kaže, zbivalo od 13. kolovoza, kad je Rosaria stigla u Zadar, do 24. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo je moja supruga prva primijetila kako žena bespomoćno, i to čak nekoliko dana, lunja uokolo crkve sv. Krševana".

"Osjetila je da je u nekakvom problemu pa joj je prišla. Igrom slučaja, u blizini je bio španjolski turistički vodič pa ga je pozvala da joj pomogne u prijevodu. Žena joj je odmah rekla da je opljačkana, da je ostala bez novca i dokumenata, te da ne zna što da radi" reko je Gatara koji je izgubljenoj ženi iz Guayaquila odmah osigurao smještaj i hranu o svojem trošku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć društvenih mreža i prijatelja prvo joj je pronašao apartman, a kako za to vrijeme ne bi bila gladna, izgubljenoj ženi osigurao je i hranu te joj je dao – džeparac.

"Mislim da ćemo sve uspjeti riješiti za koji dan. Trebalo nam je više vremena jer je bio nastao nesporazum u policiji. Žena je mislila da će oni poslati papire u konzulat, a oni su shvatili da ih je ona razumjela da to treba učiniti sama. Sada smo sve to riješili i čekamo da joj dođu privremeni dokumenti s kojima će moći otputovati kući. Igrom slučaja, žena je danas pronašla prijateljicu iz istoga grada u Ekvadoru, koja godinama živi u Zadru, i danas su se njih dvije sastale, što je bilo pravo iznenađenje", ispričala je Zadranka koja je htjela ostati anonimna. I ona i Borut Gatara sugeriraju kako bi u Zadru trebalo postojati jedinstveno mjesto za rješavanje ovakvih problema, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo