'Ekstremistima hrvatske vrijednosti ne znače ništa'

Predsjedniku Ivi Josipoviću bomba postavljena pred hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu nije poremetila ranije planirani put u Njemačku.

18.1.2011.
14:03
VOYO logo

Dan nakon što je hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu zaprimilo prijetnju bombom, predsjednik Ivo Josipović je u utorak u tvornici Končar poručio kako ga takva vrsta prijetnje ne može i ne smije pokolebati u obavljanju posla.

"Naravno da ne odustajem od sutrašnjeg putovanja u Njemačku. Očito je riječ o ekstremistima kojima hrvatske vrijednosti, kao i hrvatski progres ne znače ništa", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mu zbog prijetnje pojačano osiguranje, Josipović je rekao kako u tome nema promjena, te kako se on ponaša u skladu s preporukom osiguranja.

"Hrvatska je sigurna zemlja", poručio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje je li zamjerio šefu SDP-a Zoranu Milanoviću jer nije došao na njegov domjenak, rekao je kako mu nema što zamjeriti te kako će domjenaka biti još.

"Važno je da se dobro radi, a Milanović kao i neki drugi na hrvatskoj političkoj sceni dobro radi", zaključio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija primila je od njemačkih kolega obavijest o paketu s bombom i prijetećim pismom koji je jučer stigao u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu, no pritom nije dobila nikakve informacije o mogućim počiniteljima, naveli su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

"Primili smo obavijest od njemačke policije o samom događaju, no u obavijesti nije navedeno postoji li sumnja tko bi mogao stajati iza tog čina", rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tvrdnje nekih medija da je bombu poslala ekstremistička organizacija Hrvatski feniks, nazvana po pripadnicima tzv. Bugojanske skupine koja je prije 40 godina pokušala izvesti oružani prevrat protiv socijalističkog režima, rekao je kako je riječ o nagađanjima.

Dodao je da je hrvatski MUP njemačkim kolegama ponudio svaku moguću pomoć u istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101171032006 arti-201101170760006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike