istina o sastancima / EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Cure novi materijali: Jesu li ovo dokazi da je Vlada u dopisu Povjerenstvu zatajila nekoliko sastanaka?

Vlada Povjerenstvu nije spomenula sastanke održane 19.2., 22.2., 23.2., 24.2. i 28.2. prošle godine

24.8.2018.
18:48
VOYO logo

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje u sukobu Nataša Novaković u RTL Direktu je kazala kako Povjerenstvo nije imalo potpunu informaciju o sastancima članova Vlade i Agrokora

Prema dokumentima koji su u posjedu RTL-a, Povjerenstvo je 30. ožujka 2017. Vladi uputilo dopis u kojem zahtjeva očitovanje o sastancima predstavnika Vlade i Agrokora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

U odgovoru Vlade vidljivo je da se spominju sastanci održani 26. veljače te 26. ožujka 2017. godine.

Image
Foto: Vijesti.hr

Povjerenstvo je zatim 10. listopada 2017. ponovno uputilo dopis Vladi u kojem ponovno zahtjeva očitovanje o sastancima predstavnika Agrokora i ministra Zdravka Marića održanima 3. ožujka 2017. te svim sastancima u razdoblju od siječnja 2016. godine do listopada 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Vlada u svom odgovoru koji je u Povjerenstvo stigao 9. siječnja 2018. odgovara kako je ministar Marić bio prisutan na sastanku 26. veljače 2017. te 3. ožujku 2017.

Image
Foto: Vijesti.hr

Zanimljiva je činjenica da Vlada niti u jednom odgovoru Povjerenstvu nije spomenula sastanke održane 19.2., 22.2., 23.2., 24.2. i 28.2. prošle godine o kojima se Martina Dalić izjasnila u svom iskazu USKOK-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša potpredsjednica Vlade je rekla da je ministar Zdravko Marić sudjelovao i bio prisutan na najmanje pet sastanaka tijekom veljače prošle godine, a koji su se ticali ne samo izrade Lex Agrokora, nego i sastanaka s čelništvom Agrokora.

Marić tvrdi da nije lagao

Ministar financija Zdravko Marić jučer je na izravno pitanje je li lagao na Povjerenstvu za sukob interesa o broju sastanaka na kojima je bio rekao: "Jako teško pitanje što me pitate, nisam lagao nikome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponavljam još jednom, odbačena je prijava, u svim sastancima na kojima sam sudjelovao, sudjelovao sam isključivo braneći gospodarske i nacionalne interese Hrvatske i interese poreznih obveznika", rekao je Marić.

Božinović o sastancima

Pitanja o sastancima Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa odgovorio je bivši predstojnik ureda premijera Davor Božinović koji je i sam bio prisutan na nekim sastancima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svako konkretno pitanje je odaslan konkretan odgovor. I svaki je istinit. Sastanci kako ste ih vi naveli, pitanje je što su sve od toga sastanci, nisu svi jednakog karaktera", kazao je Božinović.

Zanimljiv je i njegov odgovor 24. travnja prošle godine, niti mjesec dana nakon što je Vlada u Sabor uputila lex Agrokor u kojem navodi: "Vlada RH nije na sjednici Vlade užeg kabineta ili užeg radnog tijela donosila odluke uz poslovanje koncerna Agrokor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo