interes veći nego ranije / Ekskluzivna RTL anketa: sve više građana podupire odluku da se Oluja proslavi u Kninu, ali i u Zagrebu

Politička scena, ali i hrvatska javnost dugo je bila nesklona vladinoj ideji o proslavi 20. obljetnice Oluje mimohodom u Zagrebu. Provjerili smo kako sada, neposredno pred početak dvodnevne proslave Dana pobjede, građani razmišljaju o proslavi u dva grada, Zagrebu i Kninu

3.8.2015.
18:30
VOYO logo

Politička scena, ali i hrvatska javnost, dugo je bila nesklona vladinoj ideji o proslavi 20. obljetnice Oluje mimohodom u Zagrebu.

Image
sve je spremno /

Donosimo sve detalje prvog mirnodopskog i najvećeg mimohoda Oružanih snaga

Image
sve je spremno /

Donosimo sve detalje prvog mirnodopskog i najvećeg mimohoda Oružanih snaga

No, kako se bliži proslava, čini se kako su građani promijenili mišljenje. U RTL anketi, koju je na 950 ispitanika provela agencija Promocija plus, čak 52,4 posto ispitanih odgovorilo je kako takvoj, velikoj obljetnici, doliči da se proslavi i mimohodom u Zagrebu i svečanošću u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL anketi u svibnju sličan postotak, više od 52 posto ispitanih, željelo je proslavu samo u Kninu.

No, i dalje trećina ispitanih smatra da su dvije proslave pretjerivanje u kriznim vremenima, dok su za nešto manje od sedam posto ispitanih ovakve manifestacije nedolične iz drugih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je da je mimohod zainteresirao građane, jer sada čak 43,66 posto ispitanika u RTL anketi kaže kako bi voljelo pratiti uživo proslave i u Zagrebu i u Kninu. Četvrtinu ispitanih ne zanima ni jedna proslava, samo u Knin voljelo bi otići petnaestak posto ispitanika, a samo na mimohod u Zagreb 3,4 posto ispitanih.
Dakle, Knin još uvijek privlači više pažnje na ovaj datum.

Svega po dva posto ispitanika najavljuje da će uživo gledati ili mimohod u Zagrebu ili proslavu u Kninu. Dakle, veliki broj građana zasigurno će pratiti proslavu 20 godina Oluje putem TV ekrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše njih, više od 47 posto, će pažljivo pratiti i mimohod u Zagrebu i slavlje u Kninu.

Trećina građana nije zainteresirana za emisije o proslavi Dana Pobjede, sedam posto kaže kako će pratiti samo prijenos svečanosti iz Knina, a znatno manje želi ih gledati samo zagrebački mimohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, proslava Dan pobjede ove godine je ipak više u fokusu građana nego prethodnih godina.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo