EKO AKCIJA ČIŠĆENJA OBALE I PODMORJA U DUGOJ UVALI: / Izvučene automobilske gume, boce, limenke, smeće i plastična ležaljka

Image
23.6.2018.
18:55
VOYO logo

Eko-akcija čišćenja obale i podmorja u Dugoj Uvali u Marčani uspješno je okončana u subotu, podmorje su čistili ronioci ronilačkih klubova Duga Uvala, Rabac, Mina i CPA Pula te Krešo Dembić iz Udruge Murva, a akciju su organizirali udruga Murva i Regoč te Diving centar Duga Uvala.

Iz podmorja izvučeni brojni otpatci

Ukupno desetak ronioca čistilo je podmorje od punte u Dugoj Uvali do plaže hotela Industrogradnje, dok je tridesetak članova udruga čistilo priobalje od punte Duge Uvale na drugu stranu prema Maloj Vinjoli. Iz podmorja su ronioci izvukli automobilske gume, plastične i staklene boce, limenke i ostale otpatke, a najviše je zanimanja privukla jedna plastična ležaljka koja je pronađena na dnu u sredini zaljeva. Čistači obale također su skupili plastičnih boca i limenki, praznih kutija cigareta i raznih omota od grickalica te raznog papira, ali i jedan mali gumenjak uništen i nasukan na obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja ljeta još jedna takva akcija

Iz mora je izvučeno oko dva kubična metra otpada, a s kopna ista količina otpada. Akcija je okončana druženjem uz jelo i piće na jednoj od parcela tvrtke Industrogradnja uz hotel Croatia u Dugoj Uvali, priopćio je u subotu predsjednik Udruge Murva Srećko Peršić. Peršić je istaknuo kako je ovo tek početak i nada se da će do kraja ljeta biti održana još jedna takva akcija, možda i obuhvatnija. Predsjednik Udruge Regoč Franjo Jednobrković podsjetio je kako jveć šest godina organiziraju ovu eko-akciju, druga godina je kako su se u akciju uključili članovi Udruge Murva, a prvi put i ronioci, a Jednobrković je izrazio zadovoljstvo što je akcija bila uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo