ŽELE STATI NA KRAJ RASIPNIM POLITIČARIMA: / Pokreću 'Crnu knjigu' - dokumentirat će gdje se sve točno troši javni novac

Image
7.12.2017.
11:57
VOYO logo

Udruga poreznih obveznika "Lipa" pokreće kampanju prikupljanja sredstava (crowdfunding) za provedbu novog projekta pod nazivom "Crna knjiga trošenja javnog novca" kojim se želi evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Kampanja prikupljanja sredstava kreće danas i trajat će do 28. prosinca, dok se početak provedbe projekta očekuje u prvom kvartalu 2018. godine. Nakon godinu dana, prikupljeni i obrađeni podaci će se objaviti u obliku "Crne knjige", koju će svaki donator dobiti na poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Udruge Lipa poručuju kako će svaka lipa donirana ovom projektu biti utrošena na izradu web stranice s bazom podataka i angažiranje stručnog tima koji će istraživati netransparentno trošenje javnih sredstava te provjeravati sve slučajeve koje dojave građani.

Slučajeve razbacivanja javnim novcem građani sami mogu prijaviti i na e-mail udruge: lipa@manjiporezi.hr, a nakon službenog pokretanja Crne knjige i oni će u nju biti uključeni te će se javnim pritiskom spriječiti da se ponove u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani u ovom projektu mogu sudjelovati donacijama putem crowdfunding platforme Indiegogo na OVOJ adresi ili uplatom na žiro-račun udruge putem opće uplatnice koja se može preuzeti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo