TRAŽE SE BJEGUNCI / Dvostruki ubojica i narko kralj iz Hrvatske na meti Europola: 'Za spasiti život treba samo nekoliko trenutaka'

Image
Foto: Europol

Popis kriminalaca je ažuriran te je cilj kampanje povećati svijest javnosti o bjeguncima koji se traže zbog počinjenja teških kaznenih djela

17.11.2023.
15:20
Europol
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je danas da je Europska mreža timova za aktivno traganje za bjeguncima (ENFAST) uz potporu Europola pokrenulo kampanju u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europskoj uniji ove godine, piše Danas.hr.

Popis kriminalaca je ažuriran te je cilj kampanje povećati svijest javnosti o bjeguncima koji se traže zbog počinjenja teških kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MULJALI S KRIPTOVALUTAMA /

Uhićeni Burazer i Travalja: Optuženi da su prevarili ulagače za desetine milijuna eura

Image
MULJALI S KRIPTOVALUTAMA /

Uhićeni Burazer i Travalja: Optuženi da su prevarili ulagače za desetine milijuna eura

U okviru ovogodišnje kampanje objavljen je novi popis traženih kriminalaca. Ove godine objavljeno je više od pedeset profila bjegunaca povezanih s teškim kriminalom. Neka od kaznenih djela koja su počinili bjegunci s ovogodišnjeg popisa uključuju, među ostalim, ubojstvo, trgovanje ljudima, oružanu pljačku i kibernetički kriminal.

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i dvojica iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o Davoru Čizmaku, 43-godišnjaku za kojim se traga radi dva teška ubojstva. Drugi je Tomislav Drmić, 30-godišnjak za kojim se traga za više kaznenih djela. Radi zločinačkog udruženja, počinjenje kaznenog djela sastavu zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Izvršna direktorica Europola Catherine De Bolle izjavila je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suradnja EU zemalja i suradnja s građanima Europske unije ključna je u pokušaju pronalaska traženih bjegunaca. Ti kriminalci bježe iz zemlje u zemlju i opetovano pokušavaju izbjeći tijela za provedbu zakona. Dovoljno je samo nekoliko trenutaka da pregledate naš popis najtraženijih bjegunaca u Europskoj uniji i spasite potencijalne žrtve. Posjetite mrežnu stranicu i pomozite nam u njihovom pronalasku. Budite naš novi junak."

Više o ovoj akciji čitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dekanić nakon podizanja USKOK-ove optužnice: 'Ne namjeravam dati ostavku na mjesto župana'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo