DVAPUT SE ZARAZIO? / Štićenik doma u Splitu ranije hospitaliziran zbog korone, a nekoliko mjeseci kasnije opet pozitivan

Image
Foto: Profimedia

Iako reinfekcija koronavirusom još nije službeno potvrđena no sumnja se kako se radi upravo o tome

25.9.2020.
17:52
Profimedia
VOYO logo

Sumnja se da se štićenik doma u Splitu drugi put zarazio koronavirusom. Radi se o imunološki kompromitiranoj osobi starije životne dobi, korisniku Doma za starije u Vukovarskoj ulici, koji je u travnju, dok je u splitskom domu bilo žarište korone, zbog dijagnoze covida-19 bio hospitaliziran u KBC-u Split, javlja Jutarnji List.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijent se tada uspješno oporavio, a dva uzastopna PCR testa su mu bila negativna. No, kod pacijenta su se nedavno ponovno pojavili simptomi covida-19 i test je bio pozitivan. No, ovoga puta, barem ne zasad, nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom.

Iako reinfekcija koronavirusom još nije službeno potvrđena no sumnja se kako se radi upravo o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstvenici još polemiziraju o reinfekciji

U svijetu je bilo više slučajeva u kojima se sumnjalo na ponovnu zarazu koronavirusom, no znanstvenici još uvijek dvoje o tome je li reinfekcija moguća.

Znanstveni časopis Nature nedavno je ipak izvijestio o nekoliko dokumentiranih slučajeva reinfekcije u Hong Kongu, Belgiji, Nizozemskoj te američkoj saveznoj državi Nevadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo