rezultati evaluacije očekuju se sredinom godine / Dvanaest velikih projekata: Čak 16 milijuna eura moglo bi stići u Varaždin

Image

U Gradskoj vijećnici predstavljeno je 12 projekata koje su prijavili Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever DAN. Ukupna vrijednost projekata iznosi nešto više od 16 milijuna eura. Projekte su predstavili, 18. travnja, predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever DAN dr.sc. Miljenko Ernoić i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

18.4.2016.
13:22
VOYO logo

"Riječ je o projektima prekogranične i transnacionalne suradnje, a točna vrijednost projekata je 16.271.775,74 eura", kazao Miljenko Ernoić.

Projekti koji su prijavljeni nalaze se unutar programa Interreg CENTRA EUROPE, Interreg DANUBE TRANSNATIONAL PROGRAMME i Interreg V A – Slovenija-Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavne teme prijavljenih projekata su razvoj kulturne baštine te energetska učinkovitost kroz urbanu mobilnost s ciljem smanjenja ugljičnog dioksida. Nije riječ o projektima investicijskog karaktera, već je cilj jačanje zajednice i povezivnaje gradova, povećanje standarda građana i jačanje turističke privlačnosti", dodao je Ernoić.

Osim tih 12 projekata, tri projekta prijavljena su na Interreg V A – Mađarska-Hrvatska, a prijavio ih je Grad Varaždin u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever i Razvojnom agencijom Sjever Dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo