BURNO NA ČELU ZAGREBA /

Dva dana do donošenja zagrebačkog proračuna među koalicijskim partnerima trzavice, ali oko jednog naziva ulice se slažu!

Za to vrijeme, gradonačelnik muku muči i s prosvjednicima protiv spalionice

7.12.2021.
21:07
VOYO logo

Dva dana prije donošenja zagrebačkog proračuna, pojavile su se trzavice između koalicijskih partnera. Izazvala ih je mjera roditelj odgojitellj, čije je ukidanje kritizirao novi šef zagrebačkog SDP-a, a istodobno, zbog gradnje spalionice, ponovno je prosvjedovala Udruga Resnik. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević govori kako u koaliciji nema problema. "Očekujem i uvjeren sam da će Klub SDP-a usvojiti ovaj prijedlog odluke vezano uz roditelj odgojitelj", rekao je. 

No, novi šef zagrebačkog SDP-a, Viktor Gotovac za Direkt je bio direktan. Ukidanje mjere roditelj odgojitelj ne podržava, štoviše smatra kako trebaju puno značajnije kompenzacije. 

Za Tomaševića jedna od tih kompenzacija je 10 milijuna kuna više za vrtiće. Taj amandman SDP-a je prihvatio, ali ne i onaj HDZ-a da se 200 milijuna uzme ZET-u, kao ni Bandićeva kluba, prodaju građevinskih objekata u iznosu od 220 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Grad Zagreb /

Tomašević: Zbog kompenziranja mjere roditelj odgojitelj, 52 milijuna kuna za gradnju vrtića i 25 milijuna kuna za najam prostora

Image
Grad Zagreb /

Tomašević: Zbog kompenziranja mjere roditelj odgojitelj, 52 milijuna kuna za gradnju vrtića i 25 milijuna kuna za najam prostora


I dok Davor Filipović (HDZ), zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kaže kako gradonačelnik ukidanjem mjere kreira višak u proračun, Slavko Kojić, poslovni direktor stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti smatra kako mora ispoštovati stara rješenja koja su dobili.

Na noge se diglo i nekoliko aktivista Udruge Resnik. Nezadovoljni su jer se u proračunu ne odustaje od centra za gospodarenje otpadom u sklopu kojeg je i spalionica.

Branka Genzić-Horvat, predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Resnik kaže kako se nastavljaju štetni projekti koje je započeo Milan Bandić,no gradonačelnik kaže da ne shvaća kako je sad odjednom problem nastao u sortirnici. 

"Sortirnica niti smrdi niti može ikome narušiti kvalitetu života", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


A iako nije od životne važnosti, ponovno se povuklo i pitanje vraćanja Trga maršala Tita koja prema gradonačelniku nije jedna od prioritetnih tema. Riješit bi se mogla do kraja mandata, ali uz konzultaciju svih, poručuje Klisović.

"Neće to biti politička trgovina kao što je bila između Hasanbegovića i Bandića", istaknuo je. 

Svoju ulicu ili trg mogla bi dobiti i ubijena djevojčica Aleksandra Zec, a to bi, doznajemo, podržale sve strane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo