DUMBOVIĆ ODLUČIO VRATITI 30 MILIJUNA KUNA DRŽAVI, ŽUPAN MU ODGOVORIO: / 'To je neozbiljno. Šteta će biti preko 3 milijarde'

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

'Ovo nisu novci za obnovu kompletne štete koja je nastala. Ovo su sredstva koja je Vlada odmah dala i dovoljna su. Mislim da ovo nije korektno od gradonačelnika, to je najmanje što mogu reći'

2.1.2021.
10:47
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović najavio da će državi vratiti 30 milijuna kuna pomoći jer se ne gleda u ljude i štetu već u političku pripadnost, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić rekao je kako smatra da je to neozbiljno i nekorektno, javlja N1.

“Ja bih rekao da je to neozbiljno. Zahvalio bih Vladi i ministrima, koji su svi isti dan bili na terenu. Vlada je reagirala. Ovo su sredstva koja su predviđena za sanaciju šteta i omogućavanje ljudima da ostanu u svojim kućama i popravak infrastrukture. Ovo nisu novci za obnovu kompletne štete koja je nastala. Ovo su sredstva koja je Vlada odmah dala i dovoljna su. Mislim da ovo nije korektno od gradonačelnika, to je najmanje što mogu reći”, rekao je Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUMBOVIĆ PRELOMIO - VRAĆA 30 MILIJUNA KN DRŽAVI: /

'Na svakom koraku se osjeća politička snaga i mišić'

Image
DUMBOVIĆ PRELOMIO - VRAĆA 30 MILIJUNA KN DRŽAVI: /

'Na svakom koraku se osjeća politička snaga i mišić'

Šteta veća od 3 milijarde kuna

Žinić je rekao da je podneseno 8750 zahtjeva za procjenu štete te da su statičari obišli 1150 objekata. "Štete su ogromne, nije ovo konačan broj oštećenih objekata. Razmjeri štete vjerojatno će biti preko tri milijarde, možda čak i više kuna. Na stambenom fondu preko 2 milijarde kuna, a još i na gospodarskim objektima i infrastrukturi”, rekao je Žinić.

Ministar Josip Aladrović također smatra da je povrat sredstava nekorektan. "Ovaj potez nije nužan u ovom trenutku i treba prestati od ovoga praviti bilo kakav javni diskurs i idemo pomoći svi koji možemo prema svim stanovnicima županije da se vrate u normalan život”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je prvotnih 150 milijuna kuna bila tek prva pomoć. “Poprilično sam siguran da kaosa na terenu nema. Svi rade svoj posao. Pojavljuju li se sporadični slučajevi da netko nije primio pomoć, sigurno ima i toga, ali moramo učiniti sve da prijavimo takve slučajeve i da pomoć dođe. Ovo je jedna neočekivana situacija, našli smo se u njoj iznenada, ali sve službe zaista daju svoj maksimum da bi pomogli unesrećenim ljudima”, rekao je Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo