Gostovao u RTL-u Danas /

Dumbović o Žinićevoj aferi: 'Nije me posebno iznenadilo. Znao sam da u državnoj upravi postoji jedan ogroman i veliki nered'

Dumbović je otkrio i kad očekuje prva rušenja te kako bi se obnova Petrinje mogla financirati

20.1.2021.
19:03
VOYO logo

Naša reporterka Ivana Ivanda Rožić razgovarala je s gostom RTL-a Danas, Darinkom Dumbovićem, gradonačelnikom Petrinje o aferi sisačko moslavačkog župana Ive Žinića.

Dumbović, kaže nije iznenađen.''Znao sam da u državnoj upravi postoji jedan ogroman i veliki nered. Taj nered država nikako nije bila sposobna napraviti i kao saborski zastupnik sam išao sa zakonom koji bi napravio reda i do kraja nisam s tim došao i nisam dobio satisfakciju'', rekao je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dobro čuvana tajna /

Novi dan, novi stan: Nova saznanja o stanu u Zagrebu iznenadila su i Žinićeve stranačke kolege

Image
dobro čuvana tajna /

Novi dan, novi stan: Nova saznanja o stanu u Zagrebu iznenadila su i Žinićeve stranačke kolege

Život u državnim nekretninama

Na pitanje što bi on učinio na Žinićevom mjestu, Dumbović ne može, kaže biti na njegovom mjestu i uvijek se vidio u vlastitoj kući. ''Nikada nisam imao ambicija da uzmem nečiju kuću ili da je dobijem na način kako ju je on dobio.

Komentirao je i općenito život u državnim nekretninama. ''Prije svega sve ono što se radi, radi se daleko od problema, a problem je ovdje, a dešava se s neke više razine. I u Zagrebu se uvijek manje više sve zna kako bismo mi ovdje trebali živjeti i kako bi mi ustvari uvijek imali neku njihovu mjeru. Međutim, mjeru mi sami trebamo donositi jer svi u Glinji, u Petrinji znaju kako i što mogu dobiti i da li to vrijedi. Sve ovo ostalo nije dobro. Nije bilo dobro ni kada su Hrvati iz BiH imali ovdje plombe, a te plombe im nisu dale osnovne stvari, a to je energetska obnova'', rekao je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva rušenja 

Prva rušenja Dumbović očekuje sljedeći tjedan, a Petrinja bi se mogla, kaže, financirati vrlo jednostavno. ''Mi imamo prirodna bogatstva a to su hrvatske šume. One se svaki dan devastiraju i stotine tisuća kubika hrasta lužnjaka se uglavnom izvozi. Mogli bi zapošljavati prije svega ono što je naše tradicionalno i mogli bi dobiti od tog kubika puno veći postotak da završava ovdje. Ovako ispada da mi koji smo nerazvijeni cijeli život razvijamo razvijene, a mi ostajemo nerazvijeni s našim prirodnim bogatstvom'', zaključio je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike