Počinje Advent /

Duh Adventa stigao u Hrvatsku: doznajemo što ne smijete propustiti i koliko smo sigurni na mjestima održavanja Adventa

Počinje Advent! Gradovi su požurili s paljenjem prvih adventskih svijeća, a istražili smo što ne smijete propustiti i koliko je razina sigurnosti

2.12.2017.
18:55
VOYO logo

Nakon lanjskog napada na božićnom sajmu u Berlinu pa i ovoljetnog na Rambli, slavnoj šetnici u Barceloni, po uzoru na strane metropole i u Zagrebu su se na mjestima održavanja Adventa pojavile nove zaštitne mjere.

Postavljene su žardinjere kako bi se u vrijeme kada će Advent, kako se očekuje, vrvjeti posjetiteljima, vozilima onemogućio nesmetan put prema mjestima masovnijeg okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani se praznik Dana Bastilje u francuskom gradu Nici pretvorio u tragediju kada je kamion gazio ljude na promenadi u more. Tako su sada i na splitskoj rivi  postavljeni betonski blokovi. Stručnjaci kažu - mjere su očekivane.

“Već odavno smo mi koji se bavimo sigurnošću pričali o tome da takve prepreke treba postaviti. Nakon slučaja u Berlinu, za dva dana su postavljene te prepreke. Naravno da vi ne možete osigurati sve prostore u jednom gradu, svaku ulicu, ali one pješačke zone i prostore gdje se okuplja već broj načina svakako bi trebalo na taj način, ali i na druge načine osigurati.“, rekao je Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako broj posjetitelja na zagrebačkom Adventu iz godine u godinu raste, za ovogodišnje izdanje i policija se posebno pripremila.

„Za navedeni period PU Zagrebačkoj bit će upućena ispomoć iz drugih policijskih uprava i Ravnateljstva policije... Unatoč tome što u RH nisu evidentirani događaji i pojave koji bi u većoj mjeri utjecali na opću sigurnost, pojačat će se preventivne aktivnosti i mjere osiguranja, kako bi građani i ostali posjetitelji bili i osjećali se sigurnima.“, priopćili su iz policije.

I baš zato se nemojte iznenaditi ako, dok jedete kobasicu ili pijete kuhano vino kraj vas prođu policajci, čak i s dugim cijevima. Svi oni bit će tu kako biste u adventskim danima - u svim aktivnostima i najvećim gužvama - mogli biti što bezbrižniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo