DUGO JE JAHALA NA KRILIMA SPORTAŠA, ALI TO NIJE MOGLO TRAJATI ZAUVIJEK: / Kolinda bi se trebala zabrinuti

Image
Foto: Pixsell

Rad predsjednice u prosincu 2013. podupiralo je 65 posto birača, što je za 14 posto više nego sad. Usporedbe radi, bivši predsjednik Ivo Josipović u prosincu 2013.

25.12.2018.
20:23
Pixsell
VOYO logo

Dnevnik Nove TV objavio je drugi dio redovnog mjesečnog istraživanja Crobarometar te otkrio tko su na kraju godine najpopularniji, a tko najnepopularniji političari te kako njihov rejting stoji među biračima četiri najveće stranke.

Kolindu podupire 51 posto ispitanika, a ne podupire je njih 42 posto, dok 7 posto ispitanih nema stav o njezinom radu. Činjenica da joj u izbornoj godini koja i formalno počinje sljedećeg petka popularnost ne raste trebala bi je zabrinuti. Ipak, valja naglasiti da ovo istraživanje nije obuhvatilo posljednji potres na Pantovčaku - smjenu savjetnika Mate Radeljića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad predsjednice u prosincu 2013. podupiralo je 65 posto birača, što je za 14 posto više nego sad.

Tko su najpopularniji, a tko najnepopularniji političari?

Grabar Kitarović je i dalje najpopularnija, pozitivan dojam o njoj ima 61 posto ispitanika, dok negativan ima njih 33 posto. U posljednjih je pet mjeseci izgubila pet postotnih poena potpore. Usporedbe radi, bivši predsjednik Ivo Josipović u prosincu 2013. imao je potporu 74 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Vilibor Sinčić uživa potporu 48 posto ispitanika, dok negativan dojam o njemu ima 41 posto ispitanika. Milan Bandić kraj godine dočekuje s potporom od 43 posto, a Petrov s 39 posto potpore birača.

Andrej Plenković uspio je ostaviti pozitivan dojam 38 posto ispitanika, dok negativan dojam o njemu ima čak 56 posto ispitanika. O Davoru Bernardiću pozitivan dojam ima 24 posto ispitanika, a negativan njih 60 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su najpopularniji političari glasača četiri vodeće stranke?

Kod HDZ-a se u posljednjih godinu dana nije ništa šromijenilo, Kolinda je i dalje prva s 90 posto potpore HDZ-ovih simpatizera, a slijedi je Pleković s 83 posto te Milan Bandić s 67 posto.

Kod SDP-a ponovno vodi Anka Mrak Taritaš sa 67 posto, Silvano Hrelja sa 60 posto te Krešo Beljak s 54 posto potpore. Četvrto mjesto s 53 posto potpore dijele Bernardić i Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi zid ima Sinčića kojeg podupire 92 posto biraača, a slijede ga predsjednica s 49 posto te Mrak Taritaš s 43 posto.

Što se tiče Mosta, tu nema iznenađenja. Petrov može računati na podršku 77 posto ispitanika koji o njemu imaju pozitivan dojam, slijedi ga predsjednica s 56 posto te Sinčić s 42 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 982 punoljetna građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo