OBRANILI KUĆE, A IZGUBILI KOLEGU / Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece: Dubrovački vatrogasci u šoku nakon velike tragedije

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

1.8.2022.
8:37
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Teška je noć iza vatrogasca JVP Dubrovački vatrogasci u kojoj su zaustavili širenje požara, ali izgubili kolegu.

"Mi smo bili sretni što smo obranili kuće, a onda smo izgubili kolegu. To nam se još nikad nije dogodilo. Najgore što se moglo desiti se dogodilo, a vatra će se ugasiti", kratko su komentirali tužnu vijest za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, jedno dijete staro tri godine, drugo tri mjeseca, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najspremniji vatrogasac u postrojbi

Njegov neposredni zapovjednik Stijepko Krilanović, rekao je da je bio najspremniji vatrogasac u postrojbi.

"Redovno se natjecao na Fire Combat vatrogasnom natjecanju po cijeloj Europi. Sasvim je bio posvećen svom poslu i obitelji, bio je i predsjednik našeg sindikata, borio se za prava vatrogasaca. O njemu sigurno možete sve najbolje napisati bez i trunke pretjerivanja", rekao je za Jutarnji zapovjednik Krilanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar

"Ima nas sad dolje preko 20-30, sad je smjena i dolazi 11 svježih ljudi. Naravno tu su i drugi DVD-ovi. Vjetar noćas nije bio jak, situacija je zadovoljavajuća i požar je pod nadzorom, ali moramo nastaviti gasiti da se ne razbukta. Bit će posla cijeli dan, a možda i noć. Vidljivost će sad postati bolja jer izlazi sunce, vidi se mnogo toga što se tijekom noći ne može vidjeti", dodali su iz JVP-a Dubrovački vatrogasci.

Od poginulog kolege su se na društvenim mrežama oprostili vatrogasci iz brojnih javnih vatrogasnih postaja i dobrovoljnih vatrogasnih postaja diljem Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasac je poginuo u požaru koji je zahvatio Ljubač, a bio je iz Orašca te 80. godište.

Image
VATRENA STIHIJA /

Otkriveni detalji tragedije kod Dubrovnika: Stradali vatrogasac je sudjelovao u spašavanju kuća u selu Ljubač

Image
VATRENA STIHIJA /

Otkriveni detalji tragedije kod Dubrovnika: Stradali vatrogasac je sudjelovao u spašavanju kuća u selu Ljubač

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac. Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je radio dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe. U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio je prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje", napisali su iz JVP Velika Gorica i izrazili sućut obitelji, prijateljima i kolegama iz JVP Dubrovački vatrogasci te DVD-a Orašac. 

"Neka mu je laka ova naša hrvatska zemlja koju je do posljednjeg daha štitio", napisali su na društvenim mrežama iz DVD-a Supetar. ""Navik on živi ki zgine pošteno" a nema "poštenijeg" od branjenja svoje zemlje. Gorane odmori se, mi nastavljamo dalje", napisali su iz Vatrogasne postrojbe Zagreb na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Izvješće MUP-a

Vatrogasci su na brdu između mjesta Orašac i Ljubač pronašli beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nedjelju, 31. srpnja 2022. godine u 12,39 sati Operativno-komunikacijski centar PU dubrovačko-neretvanske zaprimio je dojavu o požaru koji je, na zasad neutvrđen način, izbio poviše mjesta Zaton i Orašac, na predjelu Golog Brda. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, državna vatrogasna intervencijska postrojba te okolna dobrovoljna vatrogasna društva kao i četiri kanadera, a požar je proglašen ugašenim u 19  sati.

Istog dana tijekom večeri Operativno-komunikacijski centar PU dubrovačko-neretvanske zaprimio je dojavu o nestanku 42- godišnjeg vatrogasca koji je sudjelovao u gašenju navedenog požara. Dubrovačka policija je odmah organizirala potragu za nestalom osobom, a u međuvremenu su vatrogasci na brdu između mjesta Orašac i Ljubač, pronašli beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nalogu zamjenice županijskog državnog odvjetnika, tijekom noći  je na mjestu pronalaska tijela obavljen očevid, a u tijeku su izvidi kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka požara, kao i stradavanja vatrogasca. Temeljem naloga županijskog državnog odvjetnika na tijelu će se obaviti obdukcija na Odjelu patologije OB Dubrovnik", stoji u izješću PU dubrovačko-neretvanske.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo