ugovor o zidinama / Dubrovački SDP pisao Državnom odvjetništvu: ‘Nemoralno trošenje javnog novca nije ništa novo za HDZ’

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

‘SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih’, poručili su.

27.4.2018.
12:46
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački SDP uputio je obavijest o tome kako su podnijeli zahtjev za pokretanje postupka utvrđenja ništetnosti ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a.

Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo javnost da smo pred nadležnim tijelom podnijeli zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti spornog ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a. Naš prošlotjedni javni istup o sprezi HDZ-ove (gradske) vlasti i DPDS-a je izazvao burnu reakciju.

Što je izazvalo tako burnu reakciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazvalo ju je ukazivanje na spregu vladajuće politike i privatnog  interesa te mogućnost stjecanja velikih materijalnih vrijednosti na štetu građana, a time se "taklo u osinje gnijezdo". Činjenica je ta da je trenutno na snazi zakonski dvojben ugovor kojim su prepuštena prava upravljanja zidinama i ubiranja ogromnih prihoda od ulaznica. Također, prisutno je netransparentno i nemoralno trošenje javnog novca u korist privatnog interesa. Takvo ponašanje od strane HDZ-a nažalost ne predstavlja ništa novo, već ustaljenu praksu njihovog djelovanja kojom javnu imovinu smatraju privatnom blagajnom za svoje stranačke prijatelje. Što je veći utjecaj privatnog interesa, a manjak javne kontrole  u nekom javnom dobru, tada je veća mogućnost pojave koruptivnih radnji.

Iskoristit ću ovu priliku i apelirati na gradonačelnika gospodina Mata Frankovića da raskine ovaj štetni Ugovor te da upravljanje Gradskim zidinama vrati u zakonske okvire i pod nadležnost grada Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih. Ustrajat ćemo do kraja i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju", stoji u obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo