Dubrovački gradonačelnik dobio batina u uredu?

Matu Raguža, koji se došao požaliti na rješenje po kojem mora izaći iz gradskog prostora, iznervirale su Vlahušićeve riječi 'dat ću ti socijalnu pomoć'.

21.5.2010.
11:26
VOYO logo

Nakon glasine da je netko fizički napao i lakše ozlijedio gradonačelnika Andra Vlahušića, on je u telefonskom razgovoru Dubrovačkom vjesniku rekao da je "sve u redu" i da je to "patka".

Ipak, potvrdio je incident koji se dogodio dok je razgovarao s Matom Ragužem i njegovom rođakinjom kazavši da je u svom poslu kao liječnik i sad kao gradonačelnik naišao na razne načine komunikacije koje razumije i kao čovjek, i kao gradonačelnik, i kao liječnik. Ne komuniciraju svi na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mato Raguž dobio je rješenje od Grada da od 1. lipnja izađe iz zakupa restorana čiji je prostor u vlasništvu Grada, i to zbog 70 tisuća kuna duga.

"Kod gradonačelnika smo otišli na sastanak kako bismo ga zamolili da odgodi isplatu zaostalog duga. Međutim, Andro Vlahušić za to nije imao razumijevanja. Nakon kratke rasprave između njih dvojice, gradonačelnik mu je u jednom trenutku rekao da izađe iz prostora i da će mu "dati socijalnu pomoć. Tada je Mato izgubio živce i fizički se sukobio s gradonačelnikom", ispričala je Luca Matić , dodajući kako je Mato nakon sukoba s Vlahušićem završio je na Psihijatrijskom odjelu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušić tvrdi da se stvari nisu tako odvijale i da se nije dogodilo ništa tako dramatično. Vlahušić je kazao kako zna da je Raguž branitelj i kako se liječi od PTSP-a, kojemu je ukazao na neodrživu situaciju s obzirom na dosadašnje dugove. Naime, još za vrijeme mandata gradonačelnice Dubravke Šuice, Ragužu je oprošten dug od 200.000 kuna, a prošle godine Vlahušić mu je otpisao oko 150.000 kuna duga prema Gradu Dubrovniku.

U prvih pet mjeseci ove godine konoba PAX dužna je 70.000 kuna. Tražili su poček do kraja sezone, što sam i prihvatio, ali nakon toga Grad i Raguži će morati riješiti taj problem jer svako daljnje otpuštanje dugova u ovoj situaciji je neodrživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo