'MANIPULIRA JAVNOŠĆU' / Državne nekretnine najavile tužbu protiv zviždačice Maje Đerek: 'Otkaz je dobila zbog skrivljenog ponašanja'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Tvrtka Državne nekretnine objavila je priopćenje u kojem zviždačicu Maju Đerek optužuje za iznošenje neistinitih tvrdnji

1.2.2022.
19:52
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Zviždačica Maja Đerek ispitana je u ponedjeljak u USKOK-u na temelju opsežne kaznene prijave koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodavanja na štetu tvrtke Državne nekretnine.

Prijavu je podnijela protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba. U svojem iskazu je prozvala i dodjeljivanje stanova ministru Mariju Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frki Petešiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državne nekretnine danas su objavile novo prioćenje u kojima tvrde da Đerek iznosi neistinite tvrde.

Kako je došlo do otkaza Maje Đerek?

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Potaknuti kontinuiranim medijskim istupima bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek u kojima iznosi neistinite tvrdnje, nepotpune informacije i neutemeljene zaključke s ciljem osporavanja dobivenog otkaza i poboljšanja položaja u radnom sporu, Društvo se očituje kako slijedi.

Gđa Đerek bila je odgovorna za upravljanje poslovnim prostorima dvije godine te je otkaz dobila u rujnu 2020., a vezano za poslovne prostore gotovo četiri godine nije smatrala oportunim prijaviti nadležnim tijelima sve što danas iznosi u medijima o Državnim nekretninama d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gđa Đerek je otkaz dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog tzv. prijava za nepravilnosti ili nezakonitosti, za koje je sudskim postupkom dokazano da nisu postojale.

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neprimjereno ponašanje u radnom kolektivu gđa Đerek je upozoravana i pisano i usmeno, a javnim istupima zbog samopromocije obezvrjeđuje rad ostalih zaposlenika koji svoj posao rade savjesno, odgovorno i zakonito.

Društvo posluje i radi po zakonu, o čemu svjedoče pozitivni revizijski nalazi od 2016.; trgovačko društvo radi kao stručno tijelo po profesionalnim standardima i Zakonu o trgovačkim društvima, a ne kao političko tijelo kakvim ga želi prikazati gđa Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus trgovačkog društva je učinkovito upravljanje državnom imovinom iz portfelja Društva te ostvarivanja porasta prihoda od imovine kojom upravlja u korist RH. Društvo kontinuirano od 2016. bilježi rast prihoda te je nastavilo bilježiti rast i posljednje dvije krizne godine uslijed otežanog poslovanja u pandemiji i nakon potresa.

Zaključno, s obzirom na pokrenute radnje u USKOK-u, Društvo će biti u mogućnosti pravnim putem dokazati neistinitost iznesenih tvrdnji. S ciljem zaštite narušavanja ugleda Društva i zaposlenika protiv gđe Đerek bit će podnesene tužbe nadležnim tijelima'', najavljuju iz Državnih nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo