DRŽAVA ZAPOŠLJAVA ČAK 326 NOVIH LJUDI: / Ministarstva raspisala hrpu novih natječaja, sve na neodređeno

Image
4.1.2018.
9:43
VOYO logo

Ovog bi mjeseca čak 326 novih državnih službenika moglo dobiti posao u ministarstvima, uz ugovor na neodređeno vrijeme. Pokazuju to brojni natječaji u Narodnim novinama koje su razna ministarstva raspisala prošlog mjeseca.

Najviše radnika traži Ministarstvo financija

Natječaje su raspisala razna ministarstva, a najviše novih zaposlenika traži Ministarstvo financija, to jest Carinska i Porezna uprava. Ministarstvo financija traži stručne suradnike, savjetnike i više inspektore, 120 novih djelatnika. Porezna uprava traži 69 službenika, a najviše upravnih savjetnika i referenata. Tu su i natječaji za poreznike po ispostavama, financijske inspektore i prevoditelje, piše Jutarnji list. Carinska pak uprava traži 37 novih zaposlenika. Od toga je najviše carinika za carinske urede u cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobilnost i preraspodjela slaba

Velik broj natječaja raspisalo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, njih 55. Radi se o stručnjacima za inspekciju sigurnosti cesta i prometa, službenika za željeznički promet i žičare, radnicima u sektoru za pomorce, lučkim kapetanijama i službi za proračun te u glavnom tajništvu. Ministarstvo Tome Medveda traži 28 novih službenika, nakon što je jesenas već raspisalo natječaj za 50 novih djelatnika. Od 28 novih djelatnika, 22 će raditi u Upravi za psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć. Ministarstvo državne imovine popunit će 19 radnih mjesta, a osam Ministarstvo uprave.

Jutarnji list piše da su državne uprave ranije razvile aplikaciju Circa, s pomoću koje inače rade mobilnost i premještaje na radna mjesta unutar državne službe, no sada ne uspijevaju preraspodijeliti radnike već zapošljavaju nove. Ministarstvo uprave je ipak priopćilo da je tek 0,2 posto zaposlenika u državnoj službi tijekom prošle godine izrazilo želju za premještajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo