EKSKLUZIVNA LOKACIJA / Želite biti susjed Frki Petešiću? Savršena je prilika, ali ne možete ga dobiti za 484 kune mjesečno kao on, nego za 6700 kuna

Država je objavila natječaj na kojem u najam daje neke od prostora koji se nalaze na atraktivnim lokacijama, a jedan od njih je i prostor u zgradi u kojoj živi i Zvonimir Frka Petešić

20.1.2022.
23:44
VOYO logo

Iz Vlade su u četvrtak potvrdili otkriće Net.hr-a o tome da predstojnik Ureda premijera, Zvonimir Frka Petešić, koristi stan od 96 kvadrata u središtu Zagreba na koji nema pravo jer je prijavljen u očevoj vikendici na Dugom otoku, dok su mu kćeri prijavljene na drugoj adresi u Zagrebu.

No, ukoliko i vi želite postati susjed Frke Petešića na ekskluzivnoj lokaciji, sada je pravo vrijeme jer država upravo iznajmljuje jedan prostor u Jurišićevoj ulici, u istoj toj zgradi. Ne možete dobiti za 484 kune mjesečno kao Plenkovićev predstojnik, ali možete za 6700 kuna mjesečno kolika je početna cijena najma, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo jedna od državnih nekretnina na atraktivnim lokacijama koje se iznajmljuju, a natječaj traje još 8 dana.

Atraktivne lokacije

U zakup daju 30 poslovnih prostora po povoljnim cijenama. Većina prostora je na atraktivnim lokacijama poput onog kod HNB-a s pogledom na fontane. To je u natječaju najveći poslovni prostor. Ima 500 kvadrata. Sastoji se od podruma, prizemlja i galerije. U njemu je bila trgovina sa sportskom opremom. Ako sada vi želite raditi u njemu morate imati minimalno 22 tisuće kuna na mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza ugla u Jurišićevoj, jedan je prostor na broju 30. U njemu je bila trgovina s luksuznom odjećom i obućom. Ako želite od države ćete gratis dobiti i pult i sav namještaj.

U trenutačno najpoznatijoj zgradi u državi, onoj oko koje je nastala cijela frka zbog Frke Petešića, iznajmljuje se poslovni prostor. U lijepo obnovljenoj zgradi čeka vas prostor od 80 kvadrata, a na mjesec košta 6700 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADA POTVRDILA OTKRIĆE NET.HR-A /

Obitelj Frke Petešića zbog koje je dobio 96 kvadrata prijavljena je na drugoj adresi: 'Omaška!'; Dalija Orešković: 'Kazneno djelo'

Image
VLADA POTVRDILA OTKRIĆE NET.HR-A /

Obitelj Frke Petešića zbog koje je dobio 96 kvadrata prijavljena je na drugoj adresi: 'Omaška!'; Dalija Orešković: 'Kazneno djelo'

Velika potražnja za državnim prostorima

"Evo baš čula sam se s kolegom s obzirom da je natječaj u tijeku da je interes zapravo očekivano velik. Do sada smo imali uspješnost natječaja iznad 70 posto", rekla je voditeljica odnosa s javnošću Državnih nekretnina, Željka Franič.

Uvjeti? Ne smijete biti dužni državi i morate biti registrirani za posao koji želite raditi. Lani je tako u zakup dano oko 300 poslovnih prostora, koji su u vlasništvu države, koja se odavno dokazala kao loš gospodar. Tome svjedoče tisuće zgrada koje postaju ruglo. Zaboravi država čak da ima i vile uz more poput ove u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država se prema svojoj nekretnini odnosi mačehinski. I to vam je rezultat svega toga, zapuštene zgrade, neiskorišteno zemljište i gdje god u koji god da grad uđete imate te primjere. Dakle, država em ne brine o svojoj imovini, em ju nema evidentirano i često se ponaša baš me briga", komentirala je Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a.

Zgrada HZZO-a u Nazorovoj u kojoj je bio Centar za odgoj Vinko Bek isto je u vlasništvu države. Nalazi se na klizištu i od nje su digli ruke. Zatvoreno je i ne može se unutra, ali se i izvana vidi da je zgrada iz koje su djeca iselila prije šest godina zapuštena, napuštena i da se o njoj nitko ne brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se ne zna sama o njima brinuti, bolje da se o njima brine netko drugi. Prvi krug sniženja za najam poslovnih prostora traje do kraja idućeg tjedna.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo