tko će kome... / Država je šprice i igle za masovno cijepljenje protiv Covida-19 kupila od HDZ-ovca Andrije Hebranga. Pogledajte koju će cifru dobiti

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrtka Andrije Hebranga najpovoljnija u ponudi, ali i jedina

18.2.2021.
8:32
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Nedavno je u javnost izašla vijest kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na čijem je čelu ravnatelj Krunoslav Capak, dodijelio posao promocije cijepljenja na društvenim mrežama HZJZ-a poduzetnici Bianci Matković, inače bivšoj ministrici i aktualnoj članici HDZ-a. Istu je objavio portal Net.hr. Vrijednost: 188 tisuća kuna neto, što znači da je cijenom ispod 200 tisuća eskiviran otvoreni postupak javne nabave.

Ipak, ova bivša ministrica u vladi Ive Sanadera nije jedina bivša ministrica HDZ-a čija je tvrtka ostvarila prihod od HZJZ-a u poslovima vezanima za cijepljenje protiv koronavirusa. 1.316.560,90 kuna s PDV-om, uprihodit će i tvrtka Kormedix d.o.o. u suvlasništvu bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Andrije Hebranga koja nabavlja igle i šprice za masovno cijepljenje protiv COVIDA-19, doznaje Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
70 AI startupa /

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije

Image
70 AI startupa /

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije

Tvrtka Andrije Hebranga najpovoljnija, ali i jedina

HZJZ je, na kraju prošle godine, raspisao natječaj za nabavu 4.530.628 jednokratnih sterilnih igli veličine 0,6×25 mm te 4.330.028 jednokratnih sterilnih šprica volumena 2 mililitra. Rok zainteresiranima za dostavu bio je do 29.12., a krajnji rok za isporuku polovine tranše igala i šprica je 28. veljače.  U uvjetima su bili propisani rokovi isporuke igala i šprica, što je u ocjeni ponude nosilo deset posto bodova, ako se oprema za cijepljenje mogla isporučiti ranije. Najviše bodova u ocjeni nosila je cijena. Kormedix ne samo da je ponudila odgovarajuću cijenu, već je jedina poslala ponudu za posao vrijedan 1,3 milijuna kuna i to šest dana prije roka, prenosi Telegram.

Posljednjih nekoliko godina, od 2017. i pogotovo sada,  prihodi su Kormedixu značajno porasli. Tako je 2016. ostvarila prihod od 2,3 milijuna kuna, a tijekom 2019. rekordan prihod od 9,1 milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo