Družijanić ima ambiciju zgrabiti Markotinu fotelju?

Danko Družijanić se na raspisivanju natječaja za Ravnateljstvo HRT-a danas prvi puta pojavio kao glasnogovornik javne televizije.

11.12.2009.
19:26
VOYO logo

Od danas počinje teći 30-dnevni rok za prijave na natječaj za izbor glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), rečeno je danas na konferenciji za novinare Programskog vijeća HRT-a i privremenog glavnog ravnatelja HRT-a.

Predsjednik Vijeća Zvonko Milas pozvao je sve koji misle da mogu i koji imaju viziju da se jave na natječaj i tako potaknu Vijeće na izbor najboljeg kandidata. Uvjeti natječaj i sve potrebne informacije dostupne su na internetskim stranicama HRT-a i u dnevnim novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica Vijeća Marina Škrabalo ustvrdila je da HRT treba vodstvo koje će kuću uvesti u EU i provesti zacrtane ciljeve.

"Ciljevi nemaju smisla ako nisu u službi vjerodostojnosti i povjerenja u HRT. Stoga nam treba vodstvo sa profesionalnim i moralnim integritetom, vizijom i sposobnošću stvaranja kohezije među profesionalcima", rekla je Škrabalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hlo je stvarno bolesna'

Milas je rekao da od novog privremenog vodstva HRT-a i podružnica očekuje da stabiliziraju stanje u kući, spriječe daljnje urušavanje rada i putem natječaja izabranom vodstvu omoguće što lakši i jednostavniji rad.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio je da je osnovana stručna skupina koja će "pripremiti platformu" na temelju koje će se očitovati o zahtjevu za razrješenjem glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić. No, dodao je, da se mora pričekati očitovanje Novak Srzić koja je trenutno na bolovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doista je prilično bolesna i otežano govori", kazao je Popovac.

Uvjeravam vas da će privremeno vodstvo učiniti sve da se u idućih sedam do deset dana stvori mir u kući i omogući profesionalni način rada, rekao je Popovac, iskazavši želju da HRT siđe s novinskih naslovnica zbog loših stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne razmišljam o kandidaturi za Ravnatelja'

HRT je kuća s velikom tradicijom, najprepoznatljivi hrvatski brand i u ovom dijelu Europe Hollywood, kazao je privremeni glavni ravnatelj HRT-a.

Marina Škrabalo najavila je da će Programsko vijeće u sljedećih desetak dana održati sjednicu na kojoj će najviše pažnje posvetiti emitiranom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare danas je prvi put u ulozi HRT-ovog glasnogovornika nastupio Danko Družijanić, nekadašnji voditelj Dnevnika koji se na HRT vratio s mjesta glasnogovornika Ingre. Upitan za komentar kuloarskih priča po kojima on ima ambiciju zasjesti u fotelju Ravnatelja HTV-a, u kojoj je donedavno sjedio Blago Markota, Družijanić je kazao kako o tome trenutno ne razmišlja.

Prethodni članci:

arti-200912100434006 arti-200912090303006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo