UPUTSTVA ZA KORIŠTENJE /

Dropbox: kako radi i funkcionira program Dropbox

Image
Foto: Pixabay

Dropbox je online servis koji nam pomaže u čuvanju i dijeljenju važnih datoteka. Donosimo vam savjete o tome kako radi i funkcionira Dropbox

18.5.2017.
10:11
Pixabay
VOYO logo

Dropbox je besplatni program koji kod nas postaje sve popularniji, a u svijetu ga koristi preko 500 milijuna ljudi. No, kako zapravo radi i funkcionira?

Želite li sve svoje slike, dokumente i video zapise imati na raspolaganju u svakom trenutku, bez obzira na to gdje se nalazili? Uz današnju tehnologiju koja se svakog dana sve više razvija to je itekako moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dropbox najlakše možemo objasniti kao čuvanje podataka u oblaku, odnosno Cloudu. Prednosti spremanja podataka na Cloud ima zaista mnogo. Naime, ako instaliramo program na više računala i prijavimo se na isti račun, sva će računala imati inačice odabranih datoteka. Svaka promjena na jednom računalu automatski se prenosi na sva ostala.

Dropbox je jedan od takvih programa. To bi znači da služi za sinkronizaciju datoteka između više različitih računala. To nam uvelike olakšava dijeljenje važnih dokumenata sa svojim prijateljima, klijentima i poslovnim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Registracija Dropboxa nije komplicirana, u potpunosti je besplatna i svakom korisniku omogućava 2 gigabajta slobodne memorije. U slučaju da nam to zbog veličine datoteka ipak nije dovoljno, postoje određeni paketi čijom kupnjom možemo povećati dostupnu memoriju na svojim računalima, odnosno programu Dropboxa.

Dobra stvar je što Dropbox nije nužno namijenjen računalima. Naime, možemo mu pristupiti preko svojih pametnih telefona ili iPada. Sve što je potrebno za to jest instalacija te pristup preko korisničkog računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo