PREKID PREGOVORA: / Kome vjerujete - Petrovu ili Milanoviću?

Image
Foto: Pixsell

Nakon 45 dana postizbornih pregovora dogodio se novi preokret, u trenutku kada je na pomolu bio dogovor, bar su takve izjave dolazile iz Mosta i koalicije Hrvatska raste.

22.12.2015.
15:24
Pixsell
VOYO logo

Nakon današnjeg dramatičnog prekida pregovora šef SDP-a Zoran Milanović zaključio je da je sada sve na predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Neposredno nakon završenog četvrtog kruga konzultacija koji je održan na Pantovčaku, ona se nije obratila javnosti kako je bilo najavljeno, već će to učiniti u 18 sati. Neki analitičari mišljenja su da će predsjednica, nakon svega raspisati nove izbore.

Image
PREDSJEDNICA: /

Ako ne bude dogovora, sutra ću raspisati nove izbore

Image
PREDSJEDNICA: /

Ako ne bude dogovora, sutra ću raspisati nove izbore

U ovom trenutku, čini se, svi ih žele; i lijeva i desna koalicija, ali, što je najvažnije i građani kojima je očito dosta mučenja. Iako su svjesni da će ih platiti, prema procjenama izbori stoje oko 150 milijuna kuna, većina ih je za izlazak na birališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj anketi do pisanja ovog teksta sudjelovalo je 2.700 posjetitelja i njih gotovo 90 posto priželjkuje nove izbore.

Svoju uzrujanost šef Mosta Božo Petrov danas je objasnio svojevrsnom izdajom dojučerašnjih partnera koje je pregovorima predvodio Zoran Milanović. Tvrdi kako su SDP-ovci u posljednjih 48 sati zvali i vrbovali saborske zastupnike iz redova Mosta i nagovarali ih da pojedinačno daju svoju potporu Milanoviću, ukoliko ne bude dogovora između Mosta i koalicije Hrvatske raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvani Milanović sve optužbe je odbacio, a objašnjenje Mosta za prekid pregovora nazvao je nelogičnim. HDZ je pak optužio da "provodi svoju policijsko-obavještajnu akciju".

S obzirom da iz dvaju tabora dolaze oprečne informacije, možemo samo nagađati što je dovelo do današnjeg dramatičnog obrata. Što vi mislite, tko je krivac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo