'Čula sam pucketanje' / Dramatična ispovijest majke sedmero djece čija je kuća nestala u buktinji: 'Jako su se preplašila. Držali su se za mene!'

Image
Foto: Danica.hr/Privatni album

U vrijeme izbijanja požara u kući je bila majka Ivana s troje djece od pet, četiri i godinu dana starosti

25.1.2024.
12:35
Danica.hr/Privatni album
VOYO logo

U velikom požaru u srijedu navečer u mjestu Okešinec u Općini Križ izgorjela je obiteljska kuća, a dom je izgubila obitelj sa sedmero djece u dobi od godinu i pol do 14 godina.

U vrijeme izbijanja požara u kući je bila majka Ivana s troje djece od pet, četiri i godinu dana starosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hodala sam kroz hodnik i blagovaonicu. Čula sam pucketanje, kod dimnjaka je brzo buknuo plamen. Uzela sam djecu i izvela ih iz kuće. Nazvala sam supruga da dođe s posla. Putem sam zaustavljala ljude, molila susjede da nam pomognu. Ljudi su nam stvarno ponudili pomoć. Vatrogasci su brzo došli, svaka im čast, ali sve je izgorjelo u nekoliko minuta", ispričala je za Danas.hr.

Image
STRAŠNO! /

Požar progutao kuću u kojoj živi obitelj sa sedmero malodobne djece, najmlađe ima godinu i pol: 'Dojava stigla prekasno...'

Image
STRAŠNO! /

Požar progutao kuću u kojoj živi obitelj sa sedmero malodobne djece, najmlađe ima godinu i pol: 'Dojava stigla prekasno...'

Djeca su se jako preplašila

Ona je mališane koji su bili s njom brzo izvela iz kuće kojom se širio požar, a susjed koji živi preko puta njih, preuzeo ih je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako su se preplašili. Držali su se za mene, nisu me htjeli pustiti", kaže Ivana kroz suze.

Rekla je da je prava sreća što požar nije izbio tijekom noći, dok su spavali. "Noć smo proveli kod roditelja mog supruga, a sada čekaju priliku da na neko vrijeme usele u općinski stan. To bi se trebalo dogoditi tijekom četvrtka. U tom stanu su samo goli zidovi, trebamo donijeti namještaj i treba sve zagrijati", kaže ova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su vatrogasci ugasili golemu buktinju, ostalo je zgarište uništene kuće. Za nju je suprug Alen nedavno dobio kredit kojim su htjeli kupiti upravo kuću koja je sad izgorjela. Bili su u procesu rješavanja papirologije za kupoprodaju. Dodaje da će svejedno kupiti kuću za čiju su se kupnju zadužili te da žele da je obnove.

Sumnja se da je za požar kriv dimnjak kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Golemi požar u Beogradu u kineskom trgovačkom centru, a sad novi problem: 'Nigdje van bez maske'

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo