DRAMATIČNA INTERVENCIJA KOD KARLOVCA: / Policajci se u zadnji tren probili do snijegom zatrpane kuće i spasili ženu: 'Bila je nepokretna'

Image
Foto: PIXSELL

Odmah su zatražili intervenciju Hitne medicinske pomoći te je 89-godišnjakinja liječnički zbrinuta.

27.2.2018.
20:34
PIXSELL
VOYO logo

Karlovački policajci jučer su praktički u zadnji tren iz snijegom zatrpane kuće spasili nepokretnu 89-godišnju staricu i njezinog psa. Policijska postaja Karlovac dojavu je dobila od stanovnika iz zaseoka na području Tušilovića koji je bio zabrinut za svoju stariju susjedu koja živi sama i koja mu se nije javljala na telefonske pozive.

Policajci su odmah izašli na teren, a zbog snijegom zatrpane ceste i neprohodnosti iste angažirali su djelatnike zimske službe koji su ralicom pročistili put do kuće starice te su uz pomoć vatrogasaca ušli u kuću gdje su u hladnoj sobi pronašli nepokretnu 89-godišnjakinju koja nije mogla ustati iz kreveta, ali je bila pri punoj svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervencija Hitne pomoći

Odmah su zatražili intervenciju Hitne medicinske pomoći te je 89-godišnjakinja liječnički zbrinuta, a policija je o svemu obavijestila člana uže obitelji koji živi u inozemstvu. Ujedno, policijski službenici obavijestili su i nadležne službe za zbrinjavanje životinja jer je u dvorištu pronađen i pas vlasnice.

Image
Foto: PU karlovačka

"Biti na usluzi građanima zadaća je policije, pa tako policija u ovim zimskim uvjetima osim svojih redovnih zadaća, nastoji pomoći građanima u udaljenim zaseocima do kojih se teže dolazi zbog snijega", poručuju iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomagali i danas

Osim toga, danas su policijski službenici Policijske postaje Karlovac na zamolbu predstavnika Gradskog društva Crvenog križa Karlovac iste prevezli do udaljenog zaseoka na području Donjeg Sjeničaka obzirom da predstavnici Crvenog križa nisu bili u mogućnosti svojim vozilom doći do konkretne lokacije. Zajedno su dio puta i pješačili jer je put bio neprohodan za vozilo te su starijoj osobi predali hranu i ostale potrepštine.

U narednim danima isto će biti učinjeno i za još nekoliko osoba s tog područja koje su zatražile pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo