TRAŽI RJEŠENJE / Drama udovice hrvatskog branitelja: stambeno pitanje nije joj riješeno 20 godina, MORH prijeti isključenjem struje i vode

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/ilustracija

'Znam da po Splitu ima praznih stanova i dosta mi je ovog vozanja. I da ne ispadne da ovo govorim samo za nas, ima još četiri-pet obitelji u Splitu s istim problemom koje do danas nisu riješile, neka se i njima pomogne'

27.1.2018.
21:26
Davor Javorovic/PIXSELL/ilustracija
VOYO logo

Ružica Mikačić već više od 20 godina vodi bitku za dobivanje stana na koji ima pravo kao udovica hrvatskog branitelja Marka Mikačića koji je smrtno stradao, i to od posljedica izloženosti bojnim otrovima jer je bio pripadnik postrojbe specijalizirane za tu vrstu djelovanja, piše Slobodna Dalmacija.

U vrijeme kad je njezin suprug umro, u studenome 1996. godine, Ružica je ostala sama s troje maloljetne djece, a danas živi sa sinom Ivicom koji je prije dvije godine teško stradao u prometnoj nesreći, njegovom suprugom i kćerkicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se u svibnju prošle godine bili prisiljeni ponovno iseliti iz podstanarskog stana, Ivici je “pukao film” te je došao do popisa praznih stanova u Splitu pod ingerencijom Ministarstva obrane i s majkom i svojom obitelji ušao je u stan od 70-ak kvadrata u Šimićevoj ulici.

"Pitate zašto nismo do danas dobili stan i kako to da smo uvik ispadali sa liste. Ne znam, valjda nismo imali vezu jer u nas nije važno imaš li na nešto pravo ili ne, nego može li te tko pogurati. Kad nemaš para, ne možeš dobiti niti ono šta te pripada. Ne tražim ništa što nam ne pripada, di god dođen, svi samo okreću leđa i pribacuju lopticu, govore nam da nemaju stan za nas, a kako za druge ima stanova? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znam da po Splitu ima praznih stanova i dosta mi je ovog vozanja. I da ne ispadne da ovo govorim samo za nas, ima još četiri-pet obitelji u Splitu s istim problemom koje do danas nisu riješile stambeno pitanje, neka se i njima pomogne", kazao je Slobodnoj Dalmaciji Mikačić koji je s novinarima razgovarao u MORH-ovom stanu u koji je protupravno ušao. Ivica je kazao kako im je nedavno došla nekakva komisija iz MORH-a i da su im zaprijetili isključenjem struje i vode.

S njihovim problemom vrlo su dobro upoznati u Udruzi udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, čiji je Ružica član, a predsjednica Jelena Eranović pojasnila je u čemu je problem. Za razliku od MORH-a i Ministarstva branitelja koji nisu odgovorili na upite Slobodne Dalmacije zašto Mikačići do danas nisu dobili stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo