DRAMA PRED ULJANIKOM: / Stotinjak radnika spontano se okupilo pred firmom, viču 'Upravo, odlazi'

Image
Foto: Duško Marušić / PIXSELL
22.1.2018.
14:19
Duško Marušić / PIXSELL
VOYO logo

Stotinjak radnika pulskog brodogradilišta Uljanik jutros se samoincijativno se uz povike "Upravo, odlazi" okupilo pred upravnom zgradom brodogradilišta iskazujući nezadovoljstvo neisplatom plaća za prosinac i božićnica, a strahujući za budućnost tvrtke tražili su i odlazak uprave.

Okupljanje je trajalo nešto više od sat vremena nakon čega su se radnici vratili na svoja radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak mirenja

U Uljaniku se danas nastavlja postupak mirenja, a tijekom dana trebali bi biti održani skupovi zaposlenika na kojima će govoriti predstavnici Uprave. Oni će pokušati pojasniti situaciju i dobiti još nekoliko dana vremena prije zakazanog štrajka ne bi li u međuvremenu stiglo odobrenje jamstva iz Europske komisije.

Ovisno o vijestima iz Bruxellesa i raspoloženju radnika, konačnu odluku o tome kreću li radnici Uljanika u utorak u štrajk ili će se on odgoditi za nekoliko dana donijet će tijekom dana štrajkaški odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreditno zaduženje

Vlada je na sjednici 11. siječnja ovlastila Ministarstvo financija da u ime RH izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanika radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije. Jamstvo postaje aktivno tek odobrenjem Europske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo