DANAS DOZNAJE / Drama na pomolu? Iako nije smio, Dekanićev zamjenik obnašao dvije funkcije. Reagiralo i Povjerenstvo

Image
Foto: vusz.hr

Jeremić za funkciju zamjenika župana prima plaću od 2.135,91 eura. U imovinskoj kartici nema upisanih nekretnina i pokretnina, ali ima štednju od 1.327,23 eura

30.4.2023.
15:22
vusz.hr
VOYO logo

Nema mira u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Danas doznaje da su u prijestupu uhvatili i Srđana Jeremića, zamjenika aktualnog vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine. To se dogodilo nakon šo je Damir Dekanić izašao iz pritvora gdje je bio zbog afere povezane s njegovom prometnom nesrećom. Naime, prometna se dogodila 17. travnja prošle godine u Cerni.

Da je Dekanićev zamjenik Jeremić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa, utvrdilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u svojoj konačnoj odluci na svojoj posljednjoj sjednici u petak, 28. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vratio se na posao /

Čekaju li istok Hrvatske novi izbori za župana? Dekanić za RTL otkrio planove

Image
vratio se na posao /

Čekaju li istok Hrvatske novi izbori za župana? Dekanić za RTL otkrio planove

"Istovremeno je uz obnašanje dužnosti obveznik obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva EKO-DUNAV d.o.o.", odgovorili su iz Povjerenstva na naš upit.

EKO-DUNAV d.o.o. komunalno je poduzeće osnovano 2013. godine. Između ostalog, njihove su djelatnosti: čišćenje, održavanje i uređivanje javnih površina, održavanje i uređenje Mjesnog groblja, gospodarenje otpadom i upravljanje reciklažnim dvorištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama iz Sudskog registra, Jeremić je sve do 9. studenog prošle godine bio predsjednik Nadzornog odbora kada ga je na toj funkciji zamijenio Lazar Bosić.

Iako je istovremeno obnašao funkcije zamjenika župana i predsjednika Nadozornog odbora što nije smio, Povjerenstvo ga ipak nije kaznilo, već mu je izreklo samo opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obvezniku je vezano uz navedeno izrečena sankcija opomene, a budući da je to dužnosniku prvi mandat te s obzirom na kratko trajanje povrede ZSSI-a i činjenicu da za obavljanje funkcije predsjednika Nadzornog odbora nije primao naknadu", napisali su.

Jeremić za funkciju zamjenika župana prima plaću od 2.135,91 eura. U imovinskoj kartici nema upisanih nekretnina i pokretnina, ali ima štednju od 1.327,23 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo