DRAMA NA ODMORU: / Kako je Pakračanka zapela u Vijetnamu jer su joj ukrali dokumente?

Image
Foto: Thinkstock

Pakračanka Lana Tessari početkom je ove godine imala vrlo loše iskustvo na putovanju u Vijetnamu. Zbog krađe dokumenata ondje je bila zarobljena deset dana.

6.12.2015.
8:26
Thinkstock
VOYO logo

Lana Tessari iz Pakraca početkom je godine mjesec dana putovala Tajlandom, Laosom, i Vijetnamom. Bilo je to lijepo putovanje sve do dolaska u Ho Chi Minh gdje joj je tijekom prve večeri boravka netko ukrao dokumente, piše Pakrački list.

Krađa se dogodila kada se Lana vratila s prijateljicama iz izlaska. Jedna od njih koja joj je dojavila što se dogodilo rekla je i da je lopova vidjela kako sjedi na prozoru s kojeg je skočio na balkon druge zgrade i zbrisao niz stepenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lana je odmah otkazala sve kartice i odlučila potražiti pomoć. No, problem je bio u tome što su se trebale vratiti za tri dana, a Lana je to trebala učiniti preko Bangkoka i Dublina. Da stvar bude gora, u Vijetnamu ne postoji hrvatska ambasada.

Zanimljivo iskustvo u policiji

Bitka je trajala dva tjedna. Lana se za pomoć obratila policiji, no nakon, kako je rekla "zanimljivog iskustva", i britanskom konzulatu. Zbog svih peripetija zadržali su je desetak dana tijekom kojih je pomoć morala tražiti i od talijanskog konzulata jer je Britancima pao sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada kada pomislim na ovo iskustvo samo se sjetim riječi one dvije koje su bile uz mene kada se sve dogodilo: 'Znam da sad ovo grozno zvuči, ali vi ste svjesne da ćemo se ovome za mjesec-dva smijati'! Jedino za čim žalim je šarena unutrašnjost moje stare putovnice!", napisla je Lana koja se sada svojom pričom bori za zrakoplovne karte do Šri Lanke, Maldiva ili Jakarte, koje dodjeljuje jedna turistička agencija.

Glasovanje za najbolju priču traje do 11. prosinca, a ako karte dobije, za Pakrački je rekla da će na putovanje povesti brata Tomislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo