Smanjen broj radnika / Drama na 'Franji Tuđmanu': putnici 'poljubili vrata' zbog manjka zemaljskog osoblja

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kritike na manjak osoblja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dobivaju novu potvrdu nakon što su u ponedjeljak ujutro neki putnici ostali bez leta

27.9.2017.
12:02
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dio putnika koji su u ponedjeljak ujutro trebali odletjeli u Bruxelles i Frankfurt ostao je zaglavljen u zračnoj luci zbog, kako tvrde, neorganiziranosti i sporosti zemaljskog osoblja koji nije stiglo na vrijeme čekirati sve putnike. Iako su s kupljenim kartama stigli na aerodrom stigli najmanje sat i pol prije leta, istim nisu odletjeli, javlja Jutarnji list.

"Nikad u životu nisam imala takvu situaciju. Ljudi su u kolonama čekali da bi se čekirali za letove, ali brzo smo shvatili kako je otvoreno premalo šaltera i kako nećemo stići iako smo u zračnu luku stigli sat i pol prije leta. Moja je kći odlučila izaći iz reda i sama obaviti check in, ali kad je pokušala, ispalo je da njene karte više nema. Kad smo napokon stigli do check in šaltera, obaviješteni smo da više nema mjesta na letu i da ćemo za Frankfurt letjeti tek sutra", ispričala je jedna od putnica za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto se dogodilo putniku koji je namjeravao otputovati u Bruxelles. U njegovom slučaju pogriješila je i aviokompanija. Najprije je kartu za Bruxelles zamijenio letom za Frankfurtom pa presjedanjem za Bruxellesom, da bi ostao bez ukrcaja na let jer je došlo do overbookinga. Šestero putnika time, unatoč kupljenoj karti, nije moglo u avion.

Iz Croatia Airlinesa odgovaraju da su putnicima kojima je uskraćen ukrcaj osigurali mjesto na prvom sljedećem letu do istog odredišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći je problem, ipak, bio nedostatak otvorenih check-in šaltera. Iz Sindikata radnika aerodroma Zagreb tvrde da je u zagrebačkoj zračnoj luci dolaskom koncesionara broj zemaljskog osoblja smanjen za deset posto. Na drugoj strani, zabilježen je porast putnika od 15 posto. "Patimo od nedostatka radne snage", rekao je predsjednik Sindikata Dragan Filipović za Jutarnji list.

Putnici kojima je uskraćen let imaju pravo na naknadu do 600 eura za otkazivanje, ovisno o udaljenosti do odredišta i vremenu sljedećeg leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo