DRAMA KOD KORNATA: / Trajektu koji plovi za Split otkazao motor, brod sa stotinama ljudi pluta na moru, akcija spašavanja u tijeku

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Tegljači koji su ga krenuli spašavati morali su se vratiti zbog jakog juga

9.5.2019.
11:23
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Trajekt Aureila, ciparske kompanije koji plovi na redovitoj liniji Ancona - Split, rano jutros je doživio havariju deset milja od Kornata u hrvatskim vodama, javlja Jutarnji list. Iz Ancone je prema Splitu isplovio sinoć u 20.30 sati.

Trajektu je otkazao jedan od motora jutros nešto prije 5 sati. "Prema trajektu su upućena dva remorkera. Prema mojim saznanjima, na brodu je oko 250 putnika i oko pedesetak automobila", rekao je za Jutarnji šibenski lučki kapetan Robert Baljkas. Kako javljaju mediji, na brodu je i između 70 i 92 člana posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema ozlijeđenih

Akciju spašavanja trajekta preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema posljednjim informacijama, zbog loših vremenskih uvjeta, odnosno jakog juga, dva Brodospasova tegljača koji su jutros isplovili prema trajektu morali su se vratiti u šibensku luku.

Kako javlja Jutarnji, trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Situacija je neugodna, veliki valovi valjaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu zasad nema ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo