Sigurno Kutjevo /

Dragana je jedina policajka u Kutjevu. Svojom predanošću mogla bi poslužiti kao uzor mnogima

Image
Foto: Policijska uprava požeško-slavonska

Kontakt policajka Dragana Marinović postala je jedina žena koja obavlja taj posao u Kutjevu, a posebice ističe skrb o djeci, starijima i nemoćnima.

22.10.2018.
12:00
Policijska uprava požeško-slavonska
VOYO logo

Od travnja ove godine, u gradu Kutjevo, s radom je započela kontakt policajka Dragana Marinović. Inače upravna pravnica iz Požege, žena policijskog službenika i majka jednog djeteta, istaknula je kako joj ovaj posao predstavlja pravo zadovoljstvo nakon devet godina dosadašnje službe. Tako je postala jedina žena u društvu jedanaestorice muškaraca na području grada Kutjeva koja obavlja taj posao, prenosi Policijska uprava požeško-slavonska. 

Od samog početka njenog rada, zajedno s drugim kolegama, Dragana je pokrenula niz inicijativa i aktivnosti između kojih i preventivno-represivnu akciju "Poštujte naše znakove", kojom je tijekom mjeseca rujna educirala i osiguravala siguran dolazak i odlazak prvašića iz škole. Njena inicijativa nije završila ni nakon mjeseca rujna jer policajka Marinović i dalje tijekom svake svoje službe obilazi učenike "Osnovne škole Zdenka Turković". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim navedenih akcija koje je poduzela, Dragana brine o uobičajenim poslovima poput dojava građana u kojima se traži postupanje ili intervencija policije, a to ponekad obuhvaća i zahtjevnije postupke.  Isto tako, da bi osigurala što veću sigurnost u svome gradu, većom nazočnošću i preventivnim obilascima utječe na neželjene događaje. 

Najmjerodavniji zadovoljstvom rada policije su upravo građani Kutjeva, kao i njihov gradonačelnik Josip Budimir. On je protekli tjedan primio na razgovor policajku Marinović i policijskog službenika za odnose s javnošću Gorana Matijevića, u kojem je iskazao svoje zadovoljstvo s radom policije na području grada i istaknuo je kako je razina sigurnosti dobra te kako je to jedan od osnovnih preduvjeta razvoja svake sredine. Gradonačelnik Budimir posebno je istaknuo Draganino zalaganje u zajednici, koje prepoznaju građani, a u to se i on osobno uvjerio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragana je tom prilikom zahvalila gradonačelniku na pohvali njenog rada te je istaknula kako je u fokusu njenog rada skrb za djecu, starije i nemoćne, kao i poduzimanje mjera s ciljem sprječavanja oštećenja javnih prostora, objekta i infrastrukture. Kazala je i kako ima brojne planove za budućnost, a planira jačati suradnju s lokalnom upravom, udrugama i građanima kroz niz zajedničkih akcija. S obzirom da je grad Kutjevo poznato po proizvodnji vina, od planiranih akcija ističe plan za nadolazeće Martinje kada će svim vozačima biti upućena poruka "Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ - ne vozi!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo