Dr. Šimić: Nisam kriv i nisam pobjegao!

Bjegom u rodno Sarajevo, dr. Ognjen Šimić izbjegao je petogodišnju zatvorsku kaznu. Iako tvrdi da je nevin, kaznu želi izdržavati u BiH, jer se tamo osjeća 'znatno zaštićeniji'.

14.2.2010.
14:15
VOYO logo

arti-201002100561006Izdržavanje zatvorske kazne u nekom od zatvora Bosne i Hercegovine dr. Ognjen Šimić, osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita, bira jer želi izbjeći ''medijski linč kojem je bio izložen''.

''Ni danas se ne osjećam krivim po presudi u Republici Hrvatskoj. Vrhovni sud uočio je stručnu pogrešku sutkinje Ike Šarić te je preinačio takozvanu produljenu mjeru i dodijelio mi zatvorsku kaznu od pet godina koju prema pravnim sustavima nisam mogao dobiti jer se u mojem slučaju nisu uzimale olakotne okolnosti'', reko je Šimić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je prije više od pola godine dobio i rješenje njemačkog ministarstva pravde u kojem se precizno navodi da u toj zemlji ''nikada nije napravio nijedan prekršaj, pa čak ni pogrešno parkirao''.

Iako je nakon dolaska u Sarajevo brzo dobio licenciju za rad, što kardiokirurg Šimić nije zaposlio, već se bavio stručnim i znanstvenim radom, a ovih dana završava i pisanje knjige o svom životu i sudskom slučaju, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo