DOVRŠENA ISTRAGA SKANDALA U VODICAMA: / Za zagađenje vode fekalijama odgovoran utjecajan član lokalnog HDZ-a, prijeti mu zatvor

Image
1.8.2017.
10:41
VOYO logo

Za kazneno djelo onečišćenja okoliša iz nehaja prijeti mu i do dvije godine zatvora, doznaje se nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u vodičkoj policijskoj postaji. Utvrđeno je da je osumnjičeni u svojstvu investitora i vlasnika zgrade u Vodicama, u Prvićkoj ulici tijekom 2016. godine naručio kopanje bušotine za vodu u dvorištu zgrade te je iza vodnog mjerila spojio podzemnu vodu na vodoopskrbni sustav zgrade.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KAOS U TURISTIČKOM SREDIŠTU: Dio Vodica već tri dana bez pitke vode, turisti odlaze ranije

Image

KAOS U TURISTIČKOM SREDIŠTU: Dio Vodica već tri dana bez pitke vode, turisti odlaze ranije

Image

TURISTI NAPUŠTAJU VODICE JER UMJESTO VODE IZ CIJEVI IZLAZE FEKALIJE: ‘Zamislite da je netko to popio, pa potrovali bi se svi’

grada’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadalje je utvrđeno da je pumpa koja podzemnu vodu tlači u sustav podešena na tlak od četiri bara, što je mnogo više od tlaka u vodovodnim cijevima, pa je došlo do povrata te vode u obrnutom smjeru", kažu u policiji.

Podzemna voda je, dakle, ušla u gradski vodoopskrbni sustav jer se zbog razlika u tlaku probila u suprotnom smjeru kroz vodomjer zgrade, na koji način je osumnjičeni protivno propisima u znatnoj mjeri ugrozio kakvoću vode, odnosno zdravlje ljudi na tom području, pojasnili su u policiji, koja će protiv 37-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iz šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja jučer su izvijestili da je voda sada ispravna za piće, a vodička gradonačelnica Nelka Tomić zaključila je da je tjedan dana bez vode donijelo veliku štetu turističkom imidžu Vodica.

Srećom, nitko od Vodičana nije zbog zagađene vode tijekom tog razdoblja završio u bolnici niti je itko od turista zbog te situacije napustio grad, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Zoran Josipović dugogodišnji je uspješni građevinski poduzetnik, utjecajan član Gradskog odbora HDZ-a grada Vodica i HDZ-ov vijećnik Županijske skupštine u prošlom mandatu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo