prva u trendovima / Doskočio noćnoj mori putnika HŽ-a: Student napravio aplikaciju koja točno zna gdje je vlak kojeg čekate

Image
Foto: Davor Puklavec/Goran Stanzl/PIXSELL

HŽ, čija službena aplikacija ima lošije recenzije od njegove, uzeo ga je sada kao svojevrsnog partnera

16.1.2019.
17:30
Davor Puklavec/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mladi Karlovčanin Josip Šalković napravio je aplikacuju HŽPP Planer koja putnicima omogućava da točno znaju kad ima dolazi vlak, koliko kasni i na kojoj se GPS lokaciji trenutno nalazi.

Josipova aplikacija postoji već neko vrijeme, nedavno je izbacio novu verziju, a aplikacija je dosegla broj od 43.000 downloada i postala prva u trendovima u kategoriji Putovanja na Google Playu za Hrvatsku, piše Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip, koji je student FER-a, aplikacijuje  napravio na vlastitu inicijativu i vlastitim znanjem, a HŽ, čija službena aplikacija ima lošije recenzije od njegove, uzeo ga je sada kao svojevrsnog partnera te i sami promiču korištenje njegovog tehnološkog rješenja na svojim kanalima.

Putnici mogu saznati lokaciju vlaka kojeg čekaju

Josip je, inače, s radom na aplikaciji počeo još 2016. godine, a kako je raslo njegovo znanje i iskustvo, tako se popravljala i njegova aplikacija koja sada ima moderno sučelje, unaprijeđen je prikaz voznog reda, pretraživanje linija, kao i upozorenja o linijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici mogu tako točno saznati lokaciju vlaka kojeg čekaju, mogu pregledati sastav vlaka, odnosno, je li novi ili stari, i tako znati mogu li vlak invalidskim kolicima, dječjim kolicima ili biciklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo